Põhja-Läänemaa jääb huntide kaitsealaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa jahindusklubi esimehe Endrik Rauna sõnul tuleks küttida eelkõige hunte, kes külades murdmas käivad. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa jahindusklubi esimehe Endrik Rauna sõnul tuleks küttida eelkõige hunte, kes külades murdmas käivad. Foto: Arvo Tarmula

Põhja-Läänemaal ei tohi ka sel talvel hunte lasta, soed võivad suurel soode ja metsadega kaetud alal rahus toimetada.

Esmaspäevast alanud ja veebruari lõpuni kestva hundijahi ajal on Läänemaal lubatud küttida kolm hunti, hooaja jooksul võib küttimislube lisanduda.

Kõik kolm hundilaskmisluba on välja antud Lõuna-Läänemaa ohjamisalale, mis jääb Ääsmäe–Haapsalu maanteest lõuna poole ja ulatub kuni Kasari jõeni. Põhja-Läänemaa huntide ohjamisalal, mis hõlmab Ääsmäe–Haapsalu maanteest põhja poole jäävat Piirsalu, Oru, Noarootsi, Riguldi ja Nõva piirkonda, hunte küttida ei tohi. Lääne-Pärnumaa ohjamisalal, kuhu kuulub ka Lääneranna vald, tohib samuti küttida kolm hunti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sokk
2 aastat tagasi

Karud on ohtlikumad

Nimi (vabatahtlik)
2 aastat tagasi

Artiklis on kirjas, et Läänemaal on olnud sel aastal vaid üks murdmine huntide poolt? Septembri lõpus murdsid hundid Nigula külas 14 lammast, päev hiljem Turvalepal 8.

murravad ka koeri
2 aastat tagasi

Hundikasvatajate sõnul on tegu lammaste kambakaga. Lambad algul narrisid kaitsealuseid hunte ja seejärel ronisid ise lõugade vahele.

Tiit
2 aastat tagasi

Täpselt nagu Usas. Must vs must ei uuri keegi. Läänemaal lammas vs lammas ei taha ka keegi uurida