Praamiühendus Hiiumaaga on katkenud, Vormsi praam ei võta peale raskeveokeid

Lääne Elu

info@le.ee

BNS

Mõlemad Hiiumaa praamid seisavad Rohuküla sadamas. Foto: Malle-Liisa Raigla
Mõlemad Hiiumaa praamid seisavad Rohuküla sadamas. Foto: Malle-Liisa Raigla

TS Laevad teatel on tormi tõttu parvlaevaühendus Rohuküla-Heltermaa liinil katkenud. Vormsi ja mandri vahel ühendust pidav Kihnu veeteede teatel ei võta parvlaev Ormsö peale raskeveokeid.

„Tugevate tormituulte ja madala mereveetaseme koosmõjuna on Hiiumaa liinil parvlaevaliiklus peatunud,” teatas TS Laevad. Reisid on tühistatud. TS Laevad lubab uut infot anda kell 15.30.

TS Laevade laevandusvaldkonna juhi ja juhatuse liikme Guldar Kivro kinnitusel jälgitakse ilmateadet ja olusid pingsalt ning loodetavasti taastub parvlaevaliiklus õhtuks. Vajadusel planeeritakse esimesel võimalusel ka graafikuvälised reisid.

„Hetkel Virtsu-Kuivastu liin veel toimib, aga jälgime ka seal täpselt samamoodi tuule, veetaseme ja seadmete tööpiirangutest sõltuvaid olusid jooksvalt ning anname infot nii praamid.ee kodulehel kui Facebookis,“ lisas Kivro.

Tugev kirdetuul põhjustab ilmateenistuse andmetel veetaseme langust. Väinamerel ja Liivi lahel langeb veetase kuni 40 sentimeetrit, Pärnu lahes kuni 65 sentimeetrit allapoole keskmist.

Parvlaev Ormsö ei võta madala veetaseme tõttu esmaspäeval peale üle 25 tonni kaaluvaid sõidukeid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments