Galerii: Massu jalgpalliturniiril lustis 70 last

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 52

Fotod: Kristi-Carolina Reinmaa

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi korraldatud 15 lastekaitsepäeva jalgpalliturniir tõi pühapäeval Massusse kokku spordilapsed koos vanematega.

Tegemist polnud pelgalt spordivõistlusega, vaid perepäevaga, kus jalgpalliturniiri kõrval oli lastele ja nende vanematele muudki tegemisi. Nii pakkus Massu ratsaspordikool lastele ponisõitu ja aega sai veeta korvpalliväljakul. Lõuna-Läänemaa JK jalgpalliperet võõrustas perekond Reinmaa.

Sel aastal mängis turniiril jalgpalli 70 noort spordilast ja teist samapalju täiskasvanuid elas laste tegemistele väljaku kõrval kaasa. Turniiril mängis kaks vanusegruppi. Nooremad lapsed, kes õpivad 1-3.klassis ja vanem grupp, kellel koolis käidud 4-6 aastat. Kuid turniiril ei mänginud koolide võistkonnad, vaid traditsiooniliselt on vastamisi külade-asulate võistkonnad. Iga laps esindab küla, kus ta elab – selle kaudu saame lastele selgitada kodu ja koduküla tähtsust. Nii võistlesid väiksemate laste turniiril Massu-Kõmsi, Lihula ja Lihula ümbruse võistkonnad. Vanematest lastest aga mängisid Lihula, Kloostri-Ristiku, Massu-Kõmsi ja Metsküla võistkonnad.

Kõik turniiri mängud olid väga huvitavad ja lapsed väga tublid. Nagu ikka on päeva vägevaim mäng laste ja lapsevanemate vaheline jalgpallimatš. Massu mõisapargi jalgpalliväljakule rivistus 25 ema-isa ja ka kolm Lõuna-Läänemalt pärit tippmängijat. Lastevõistkonnad mängisid nende vastu kordamööda ja sellel aastal olid 5:2 paremad vanemad.

Traditsiooniliselt on perepäevale külla sõitnud Eesti parimaid jalgpallurid. Nüüd, juba mitu aastat, on nendeks olnud meie oma klubist, sellelt samalt turniirilt kasvanud jalgpallurid. Juubeliturniirile tulid lastega kohtuma Pärnu JK Vapruse mängijad Rocco Mõtt, Robin Mõtt ja Virgo Vallik, kes meenutasid oma esimesi samme jalgpallis ja hetki samalt turniirilt Massus peaaegu kümme aastat tagasi. Lapsed olid agarad ka autogramme küsima ja ühispilte tegema.

Järjest enam kogub populaarsust perede löögivõistlus, kus võistlustulle astuvad laps ja lapsevanem. Järgmisse ringi pääsemiseks peavad mõlemad lööma värava. Sellel aastal võistles lausa 41 paari.

Kõik lapsed said turniirimedalid, lisaks ootas kõiki osalejaid tasuta lõunasöök, limonaadid ja jäätis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments