Bürgermeistri holmi teelt kadus tõkkepuu

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu sõnul tulevad Suure viigi poolse sadama asemele elamukrundid. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu sõnul tulevad Suure viigi poolse sadama asemele elamukrundid. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ehkki Haapsalu linn pole veel riigiga Bürgermeistri holmil krunte vahetanud, on holmil heina niidetud, sõiduteelt on eemaldatud tõkkepuu ning algatamisel on poolsaare detailplaneering.

Esialgu plaanis Haapsalu linnavalitsus Bürgermeistri holmi detailplaneeringu algatada juba sel reedel toimuval Haapsalu volikogu istungil. Kuna volikogu planeeringu- ja kommunaalkomisjon otsustas eelmisel nädalal eelnõu tagasi lükata, jättis linnavalitsus eelnõu volikogule esitamata. „See asi oli veel natukene toores,” põhjendas volikogu planeeringu- ja kommunaalkomisjoni esimees Lauri Väli eelnõu tagasilükkamist.

Väli sõnul oli linnavalitsus saatnud detailplaneeringu algatamise alles kooskõlastusringile ja sellele võib tulla veel muudatusi. „Me ei tea, mis vastuseid sealt tulla võib. Mõistlik on ära oodata, siis muuta ja lõplik variant volikogu ette viia,” ütles Väli.

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu sõnul oli eelnõu tagasilükkamise põhjus see, et kõik ametkonnad, kelle kooskõlastust on detailplaneeringu muutmise algatamiseks vaja, ei jõudnud linnale vastata. Rammu sõnul tegutseb linn praegu plaaniga, et eelnõu jõuaks volikogu mai istungile.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
paistab
1 aasta tagasi

et linnal pole terviklikku plaani, kuidas mereäärseid kohti arendada…Nii mõnigi mereäärne ilus koht on juba eramutega täis ehitatud. Nii see läheb ilmselt ka selle Holmiga.

En.
1 aasta tagasi

Jalutasin Bürgermeistri holmil mõni kuu tagasi. Ja nimelt piki läänekallast (idakaldal oli ju tõkkepuu ees). Jõudes mööda ‘ülesküntud uudismaad’ poolsaare tippu klubihoone taha, kahlasin läbi kõrkjate kitsale kaldaribale õhtupäikese kätte. Üllatas, et kallas on veepiiril suhteliselt kõrge (1-1,4m?) ja tekkis tõesti tunne nagu Pullapääl või ‘kuskil saarel’. Eluaegse läänehaapsallasena olen päri mõttega, et just Bürgermeistri läänekülg tuleks jätta avalikuks ruumiks. Inimesed vabanevad päevatööst reeglina õhtul ning siis on poolsaare vilu külg kõledam… Ennemuiste olnud haapsallaste peo- ja kiigeplats Loemäel – Kalda tn. ja Õhtu kalda vahelisel kõrgendikul, kuhu ehitati KEK-i kortermajad. Ehk jätaks samaväärse kõrgema platsi Holmil vabaks ja kujundaks… Loe rohkem »

Aus läänlane
1 aasta tagasi

Milleks meile selline volikogu, kes linnarahva soove ei arvesta! Kui nüüd tuleks erakorralised valimised, kas keegi hääletaks veel kesarite või hari poolt!!

me oleme
1 aasta tagasi

juba näinud neid inetuid uusrikaste nn. mõisahäärbereid mererannas, Holmilt merele avanev kena vaade peab jääma linnarahvale, aga mitte mõne rikkuri eraomandisse. Rahvapark tuleb sinna rajada.

urmas
1 aasta tagasi

Kogu Bürgermeistri holmi rannaala tuleb jätta avatuks, holm ümbritseda kergliiklus teega.

NIMI
1 aasta tagasi

Loodame ,et elamumaa kruntideks neid ei tehta kuhu kerkivad ühepereelamud. Hako poolsaare ja Bürgermeistri holmi näol on tegemist Haapsalu linna ühtede suuremate pärlidega kust avaneb ilus vaade mida jalutades nautida. Enda silmis näeks tulevikus seal midagi sellist mida linnarahvas nautida ja kasutada saab. Eramaja ümbritseva aiaga ning haukuv koer aias seda kindlasti pole. Teine variant kui vägisi ikka kruntideks teha siis kuidagi nii ,et need paikneks poolsaare alguses ja keskosas ehk poolsaare kaldad ja tipp jääks linnarahvale ja linna külastavate turistide nautida. Käisin ka Haapsalu elanikuna ühel vaiksel hommikul esimest korda seda paika külastamas. Imeline koht, lind siristas, vesi sätendas… Loe rohkem »

aga
1 aasta tagasi
Reply to  NIMI

kellegi tasku mõtleb teisiti

Jass
1 aasta tagasi

Väga hea,saab jalutada seal,ilus vaade ka

võtku
1 aasta tagasi

volikogu ennem vastu oma palgakõrgenduse, muidu jäätegi seda holmi eelnõud esitama