Koroona-aasta mõjus rängalt loodusturismile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnugiid ja ornitoloog Tarvo Valkeri sõnul ei kata eestlased välismaa loodusturistide puudumisest tingitud tühikut. Arvo Tarmula

Linnugiid ja ornitoloog Tarvo Valkeri sõnul ei kata eestlased välismaa loodusturistide puudumisest tingitud tühikut. Arvo Tarmula

Kuigi eriolukorra ja piirangute tõttu on Eesti inimesed leidnud varasemast rohkem tee loodusesse, on välisturule orienteeritud loodusturismiettevõtjatele aasta olnud ränk.

„Loodus- ja linnuvaatlusturism sai kõige valusamini pihta, sest linnuvaatluse tippaeg aprilli algusest juuni keskpaigani jäi just eriolukorra aega,” ütles ornitoloog ja linnugiid Tarvo Valker. Ka sügisel, kui on lindude rände tipphooaeg, hakkasid hakkasid kehtima reisipiirangud.

Et linnuvaatlejad on enamasti välismaalased, on välisturismile orienteeritud loodusturismiettevõtjad Valkeri sõnul hinnanud oma käibe languseks 80–90 protsenti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Reino
3 aastat tagasi

Paljud arvavad, et metsatööstust tuleb oluliselt piirata ja SKP vähenemise kompenseerib loodusturism. Oleks huvitav teada, milline oli loodusturismi panus enne koroona puhkemist meie majandusse. Kaldun arvama, et see osa oli kaduvväike. Tegu on nišitootega, mis kuidagi ei suuda asendada tõelist tootmist.

keskkonna maksupettur
3 aastat tagasi

Statistikaameti järgi ei ole seda turismi olemas, sest makse sealt ei tule. Eks seda ongi halb vormistada ka kui ise riigiorganis täispalgaga keskkonnateemadega tegeled.

Kohalik hull
3 aastat tagasi

Paneme kõigepealt kogu Lääänemaa siselahed kaitse all, piirame märtsist suveni kohalike liikumist ja kalapüüdmis võimalusi “lindude kaitseks”, et sügisel saaks välismaalased automaatidest linde nottida ja väikesele huvigrupile kasu teenid. Elu Läänemaal…

väga vahva
3 aastat tagasi

loodusturismile, eriti lodusturismi-ärikaltele mõjus halvasti, aga loodusele üldiselt hästi.

imelik
3 aastat tagasi

kui raha tasku ei tilgu, pole ka eestis loodusturismi või, teame ju kuidas see sügiseti massiline linnutapmis turism toimis