0

Rannarootsi muuseumisse tuleb pärimuskohvik

Laupäeval on Rannarootsi muuseumis pärimuskohvik, kus esineb ansambli Naised Köögis liige Sofia Joons.

Eesti juurtega, kuid Rootsis sündinud ja kasvanud Joons mängib viiulil ja Hiiu kandlel eestirootslaste asualade ja saarte muusikat ning laulab. Lisaks jutustab Joons lugusid. „Ta lubas teha müsteeriumi,” ütles Rannarootsi muuseumi pedagoog Lydia Kalda.

Kalda lisas, et Joons nimetab end pärimusdetektiiviks, sest on palju uurinud eestirootslaste kultuuri ja muusikat. „Eestirootslaste kultuur hääbus nõukogude ajaga. Praegu uuritakse ja otsitakse uuesti,” ütles Kalda.

Pärimuskohvik algab Rannarootsi muuseumis kell 12 ja kestab kaks tundi. Kohvikule kohaselt on avatud muuseumikohvik ja neljapäevamemmed pakuvad pannkooke.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz