Laulupeotuli jääb Läänemaale kaheks päevaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Marju Viitmaa. Foto: Arvo Tarmula

Marju Viitmaa. Foto: Arvo Tarmula
Tuleval suvel jõuab laulupeotuli teist korda oma ajaloo jooksul Läänemaa pinnale ning selle paistel peetakse maha ka tänavune maakonna laulu- ja tantsupidu.

1. juunil Tartus süüdatav juubelilaulupeo tuli läbib esimest korda ajaloos oma teekonnal kõiki Eesti maakondi. Läänemaale tuleb tuli Hiiumaalt ja liigub siit kahe päeva pärast edasi Raplamaale.

Nagu 2009. aastal, kui laulupeotuli enne Tallinna jõudmist Haapsalus peatus, jõuab nüüdki tuli üle mere puulaevaseltsi Vikan aluse Runbjarn ehk Ruhnu Karu pardal. Ruhnu Karu viib laulupeotule ka Saaremaale ning sealt Hiiumaale, sest parvlaeval ei tohi elavat tuld sõidutada.

Laulu- ja tantsupeo Läänemaa koordinaatori Marju Viitmaa sõnul jõuab juubelipeo tuli 5. juunil Rohukülla, kus selle võtab vastu Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Rohukülla on oodatud tuld vastu võtma ka Vormsi lauljad-tantsijad.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments