Varuparvlaev Mercandia jõudis pühapäeva hilisõhtul Rohukülla

BNS

Parvlaev Mercandia. Foto: Peep Lillemägi

Suveks renditav parvlaev Mercandia VIII jõudis pühapäeva hilisõhtul Rohuküla sadamasse.

Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad rentis suveks varulaeva Mercandia VIII, alus jääb kuuenda laevana varru, kui Regula alustab tellitud lisareisidega Virtsu ja Kuivastu vahel.

Mercandia VIII on varem Väinamerel seilanud Ionase sõsarlaev, sarnanedes kunagisele siinsele laevale Viire. Seni oli parvlaev kasutusel Taanis Helsingborgi–Helsingøri liinil varulaevana. Mercandia saab Väinamere sadamates teenindada alumise autotekiga, kuhu mahub ligikaudu 60 sõiduautot.

Riik tellis TS Laevadelt käesoleva aasta suveperioodiks Virtsu–Kuivastu liinile 536 täiendavat reisi ajavahemikus 14. juuni kuni 26. august. Lisareisid teeb parvlaev Regula. TS Laevade kuuenda laeva ehk varulaeva Mercandia VIII prahtimine koos Regulaga seotud kuludega läheb tänavu suveks riigile maksma 1,8 miljonit eurot.

TS Laevadele kuulub lisaks Regulale veel Virtsu–Kuivastu liini teenindavad parvlaevad Piret ja Tõll ning Rohuküla–Heltermaa liini Leiger ja Tiiu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments