Fotod ja video: Siili valjuhääldikampaaniat tehti ka Haapsalus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Valjuhääldikampaaniat tegev kaitseväe sõiduk Haapsalus Posti tänaval. Foto: Urmas Lauri
Valjuhääldikampaaniat tegev kaitseväe sõiduk Haapsalus Posti tänaval. Foto: Urmas Lauri

Täna teavitas kaitsevägi Haapsalus sõidukile paigaldatud valjuhääldi kaudu inimesi järgmisel nädalal algavast suurõppusest Siil.

Õppusest kuulutanud sõiduk saabus Haapsallu Hiiumaalt, kui kaks tiiru oli Haapsalule peale tehtud, lahkus valjuhäälditega varustatud sõiduk Haapsalust Tallinna suunas.

Valjuhääldikampaaniat korraldatakse täna 21 linnas: Tallinnas, Tapal, Rakveres, Kundas, Jõhvis, Sillamäel, Narvas, Paides, Türil, Tartus, Võrus, Valgas, Tõrvas, Viljandis, Sauel, Pärnus, Kuressaares, Haapsalus, Kärdlas, Paldiskis ja Keilas.

Kaitsevägi põhjendab aktsiooni sellega, et 2. mail algava suurõppuse Siil ajal on Eesti teedel ja asulates tavapärasest rohkem kaitseväe tehnikat, mis võib tähelepanematuse korral suurendada liiklejate sattumist ohtlikesse olukordadesse. Et tagada õppuse aegne elanike tähelepanelikkus ja turvalisus ning samas harjutada läbi alternatiivkanalitega info levitamist plaanib kaitsevägi neljapäeval edastada valitud asulates valjuhääldimasinate abil õppusega Siil seotud teadet.

Valjuhääldite kaudu edastatav sõnum teatab Siili lähenemisest ning soovitust olla liikluses tähelepanelik. Sõnumi täpne tekst on veel koostamisel, üks võimalik variant on näiteks: “Tähelepanu, tähelepanu, tähelepanu! Kaitseväe ametlik teadaanne. Nädala aja pärast algab suurõppus Siil. Kaitsevägi palub olla õppuse ajal liikluses eriti tähelepanelik. Kordan…”. Sõnumit edastati pidevate kordustega.

Fotod: Urmas Lauri

Video: Urmas Lauri

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
vanamees
4 aastat tagasi

Kas jälle sõja kuulutamine,kas ära ei tüüta.Võiks parem tööd teha.See sõja kuulutamine on liiast!