Roostal kohtuvad maailma metsakaitsjad

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto arhiiv

Noarootsis toimuval rahvusvaheliste metsakaitseorganisatsioonide nädalasel kohtumisel arutatakse ka Tartu tselluloositehase küsimust.

Sel nädalal toimub Roosta puhkekülas Forest Movement Europe’i (FME) ja Environmental Paper Networki (EPN) võrgustike iga-aastane kohtumine. Kodanikuühenduse Eesti Metsa Abiks pressiesindaja Linda-Mari Väli sõnul tuleb arutluse alla ka Tartu lähedale planeeritav tselluloositehas, mille ära hoidmisesse võrgustikesse kuuluvad organisatsioonid soovivad panustada, kuna rahvusvahelises ühenduses ollakse laialdaselt teadlikud sedavõrd mastaapse tselluloositööstuse laastavast mõjust ümberkaudsele loodusele.

Kokku on osalejaid 22 riigist ja 29 organisatsioonist, sealhulgas teadlasi ja ühiskonnategelasi Indiast, Nepaalist ja Elevandiluurannikult. Räägitakse ka rahvusvahelisest paberi- ja biomassiturust, kogukondade võimustamisest, kliimast ja mitmesugused üksikjuhtumitest ning üldstrateegiatest. Üritust aitavad korraldada kodanikuühendus Eesti Metsa Abiks (EMA), keskkonnaorganisatsioon Eestimaa Looduse Fond (ELF) ja loodusturismiettevõte Estonian Nature Tours.

Üle-euroopalise metsakaitseorganisatsioone koondava FME võrgustiku miiting oli 23. ja 24. aprillil. 25. aprillil tehti väljasõit ning matk Soomaa rahvusparki. Täbna ja homme toimub paberitootmise keskkonnasäästvusele pühendunud Environmental Paper Networki võrgustiku kohtumine. EPN on saatnud Tartu tselluloositehase potentsiaalsetele investoritele ka hoiatava kirja, milles juhitakse tähelepanu kavandatava tööstuse vanamoelisusele ja suurele keskkonnakoormusele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments