Läänemere-sõbraliku põllumajandustootja konkurss ootab kandidaate

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eestimaa Looduse Fond (ELF) koos Maailma Looduse Fondiga (WWF) otsib kandidaate 2014. aasta Läänemere-sõbraliku põllumajandustootja auhinnale.

Konkursil on oodatud osalema kõik põllumehed – nii suured kui väikesed tootjad, nii looma- kui taimekasvatajad, nii mahe- kui tavatootjad. Üles võib seada enda või kellegi teise kandidatuuri, taotlusi oodatakse 15. märtsini aadressil elf@elfond.ee või Lai 29, Tartu (Eestimaa Looduse Fond).

Konkurss on kaheosaline – esimese vooru ehk Eesti-sisese konkursi võitja auhinnaks on 1000 eurot ning pääs rahvusvahelisse vooru, kus konkureerivad kõigi Läänemeremaade kohalikud võitjad. Nende seast valib rahvusvaheline žürii Läänemere-sõbraliku põllumajandustootja 2014. Tiitliga kaasneb 10 000-eurone auhinnaraha.

Kõik kandidaadid on oodatud mais toimuvale kogemuste jagamise päevale Saidafarmi, kus võõrustajaks on 2013. aastal rahvusvahelise Läänemere-sõbraliku põllumajandustootja tiitli võitja Juhan Särgava. Esmakordselt tiitli Eestisse toonud Saidafarm on Eesti suurim mahetootja, kellele tõi võidu läbimõeldud keskkonnasõbraliku mõtteviisi jälgimine suure põllumajandustootmise juures ning uuendusliku vee taaskasutamissüsteemi rakendamine enda ettevõttes.
Rahvusvahelise konkursi eesmärk on tuua esile häid ja uuenduslikke põllumajanduspraktikaid, mis aitavad võidelda Läänemere keskkonna ühe suurema probleemiga – põllumajandustegevusest tingitud liigsete toitainete jõudmisega meie kodumerre. Varasemalt on Eestit rahvusvahelisel konkursil esindanud Viraito OÜ Jõgevamaalt, Marjasoo talu Tartumaalt ja perekond Tobreluts Põlvamaalt.

Eesti-sisest konkurssi korraldab Eestimaa Looduse Fond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
girls boots
10 aastat tagasi

I loved your article post.Much thanks again. Will read on…

giay da nam cao cap
10 aastat tagasi

Say, you got a nice blog.Really thank you! Really Great.

DMV Virginia Traffic Sign
10 aastat tagasi

Say, you got a nice post.Really thank you! Will read on…

comeaumentarelamassamuscolare.weebly.com
10 aastat tagasi

Appreciate you sharing, great blog.Really looking forward to read more. Keep writing.

fx range traders review
10 aastat tagasi

Say, you got a nice article post.

B2B customers
10 aastat tagasi

Say, you got a nice post.Really looking forward to read more. Awesome.

life insurance quotes
10 aastat tagasi

Really informative article post.Really looking forward to read more. Really Great.

trade advisor pro review
10 aastat tagasi

Say, you got a nice post.Really thank you! Want more.

Options Mastery
10 aastat tagasi

Say, you got a nice article post.Much thanks again. Much obliged.

million hits secret bonus
10 aastat tagasi

Im obliged for the blog article.Really thank you!