Keskerakonna Läänemaa piirkonna juhatuse avaldus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kiri Eesti Keskerakonna juhatusele

Keskerakonna Läänemaa piirkonna juhatus teeb ettepaneku lõpetada koostööleping erakonnaga Ühtne Venemaa. 2004. aastal oli selle lepingu aktiivseks koordineerijaks Ain
Seppik.

Siim Kallase valitsuse siseministrina suutis ta tegeleda Vene Õigeusu kiriku varade tagastamisega nii, et saavutas isiklikult endale tõhusad kontaktid Vene
Föderatsiooni poliitikutega. Leping ise on üldsõnaline deklaratsioon ja see pole kaasa toonud sisulist koostööd.

Reaalpoliitikas pole sisulisi muutusi hetkel paremuse poole oodata. Ka vene-eesti piirilepe läbirääkimistes on tunda Eesti huvidega mittearvestamist, Tartu rahuga lepitust trambitakse üle, maa-alade loovutamise eest kompensatsiooni ei maksta, presidendi ametiraha on ikka veel tagastamata.

Eeldame naabritelt suuremat pariteetsust, hea tahte märke ja positiivseid initsiatiive. Seda kõike pole märgata. Kuna antud leping oligi pelgalt Ain Seppiku initsiatiiv ja häid arenguid pole sellele järgnenud, siis teeme ettepaneku algatada selle koostööprotokolli lõpetamine. Põhjendusega kui kasutu ja elutu dokument, mis tekitab rohkem küsimusi kui annab vastuseid. Ain Seppik on täna juba Reformierakonnas, tal on võimalus oma pooleli jäänud tööd seal jätkata.


Jaanus Karilaid
Läänemaa piirkonna esimees

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sama seis
10 aastat tagasi

Ja mis see muudaks??!! Mitte midagi. Erakonna poliitika sellest ei muutuks.

sellisel juhul
10 aastat tagasi

ei tohi ka piirilepet ühtse venemaaga sõlmida, sm isamaamüüjad

pilla@solo.ee
10 aastat tagasi

Huvitav, mis kasu toob Ühtse Venemaaga lepingu lõpetamise mõte.Haapslalul on üks sõpruslinn Ukrainaga, mis kasu see on toonud kui üldse saaks küsida suhtetest teise rahvahaga ja parteiga. Õppida saab ka teise vigadest, ent nii Haapsalu keskerakonna esirääkijal kui ka veel mõnel teisel pole muud huvi, kui pildile pääseda, kas olla isamaalisest veelgi isamaalisem, või leida näpuga näitamise kohta

a.
10 aastat tagasi

See on tõsine mõtlemiskoht neile kes Keskerakonnaga koostööd teevad. Kas on normaalne sellist meediatsirkust tegava erakonnaga koostöö? Nagu Mihhail Lotman täna kirjutas, siis loodab Keskerakond, et Eesti on haaranud kollektiivne amneesia ja piisav tõend Ühtse Venemaaga koostööst on kesknoorte osalemine Seligeri laagrites. Tallinna abilinnapea kandidaadiks esitatud Mihhail Kõlvart juhtis mullu Eesti delegatsiooni Seligeri noortelaagris, kus oli eksponeeritud “Venemaa vaenlasi”, kelle pead olid torgatud teivaste otsa ja pähe pandud haakristiga natsimütsid. Nende seas leidus ka mitmeid eestlasi ja Eesti juhtpoliitikuid. Esindatud olid Mart Laar, Andrus Ansip, Jaak Valge ja Tunne Kelam. Lihtsalt see oli meeles kui eriti nõme tegu. Väga aktiivselt… Loe rohkem »

k.
10 aastat tagasi

abc teab kes prost on, tundub et tarbib neid. väärastunud moraaliga inimene ajab sellist juttu nagu abc. Ainile saab anda respekti anda see, kes austab KGB-d ja ENSV-d

abc
10 aastat tagasi

Odav prost, Ainile respekt, et suutis targa inimesena ühel hetkel ära jagada, millesse ta end mässinud on ja liikus edasi. Samas oled sina täna selles rollis – toodad käpiknukuna s’tta, millest su isake end ise puhtana tahab hoida. Kunagi – kui tuuled pöörduvad – kirjutab järjekordne prost samamoodi, kuidas see ja teine polnud partei ametlik liin vaid sinu üksik võimlemine..

k.
10 aastat tagasi

üks foorum oli täna kuskil Kadri Liigi juhtimisel. ta ütles just sulle – virise vähem.

Kevadmood
10 aastat tagasi

Kas see on uus komme, et avaldatakse sisuliselt sama lugu kaks korda? Täna Karilaiu teemal, eile Kallase teemal. Lisaks hiljuti nelja hukkunuga avarii lugu oli kõigi varem teada olnud sündmuste ja info uuesti lehes ja netis avaldamine. 0,01 baiti uut teavet. Leheruum võiks olla kallim, et seda müraga täita.