Sauna Cupile tulevad korvpalli maailmameistrid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Laupäeval ja pühapäeval peetakse Haapsalus 14. korda Sauna Cup — omanäoline korvpalliturniir, millest seekord võtab osa 37 võistkonna kuuest riigist.

Sauna Cupi võit ei too erilist au või kuulsust, sellele tullakse korvpallimängimise mõnu ja hea seltskonna pärast. Tulijaid on palju ning nimekaid. See on suuresti korraldaja Rudolf Lumiste teene.

„Tulla on lubanud Baronessad, kes on naiste veteranide maailmameistrid — endine Riia TTT tuumik,” rääkis Lumiste. „Eestlastest on kohal Puka Sokud, kus mängivad üle 40aastaste meeste maailmameistrid.”

Puka eest on väljas näiteks Andrus Renter, Toomas Liivak, Vallo Reinkort.

Cramo nime all mängib mitu Kaleviga NSV Liidu meistriks tulnud meest — Harri Drell, Sergei Babenko, Aleksandr Karavajev.

Kui väljakule jookseb Poola võistkonnas üles antud Hubert Sionkowski, püstitab ta uue osalejate vanuserekordi. „Endise Poola koondise tagamängija sünniaeg on 13.03.1934. Ta on peaaegu 80aastane,” ütles Lumiste.

Kohalikest astuvad võistlustulle Lihula meeskond ja naiskond, Risti, Saunaklubi, Pühapäevaklubi ja EstTrans.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments