0

Vooremaa tunnustab lihulalase Remek Meele pilku Alam-Pedjale

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Jõgeva maakonna ajaleht Vooremaa kirjutab Lihulast pärit Remek Meele Matsalu loodusfilmide festivalil esilinastunud ja palju tunnustust pälvinud filmist “Eesti loodus: Alam-Pedja”.

Peamiselt Jõgeva ja Tartu maakonda jääva Alam-Pedja looduskaitseala elus on suur osa vooluvetel, nii on filmigi teljeks paljuski just veega seotud elu. Jõekallastel elavaist loomadest leiab filmis enim kajastust kobras. Näidatakse ka lõike kaitseala elanike elamisest ja tegutsemisest. Tuletatakse meelde, et ilma luhtasid niitva inimese abita ei ole võimalik näiteks mitmete loomade-lindude, näiteks rohuneppide elu.

Seitse esimest eluaastat Alam-Pedja looduskaitsealal asuvas külas elanud artikli autor Eda Tetlov tunnustab filmi autorit, kes on suutnud piirkonna vaatajaile lähemale tuua ja nähtavaks teha.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz