0

Tiina Jaakson sai hea sõna auhinna

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti naistoimetajate ühendus otsustas anda tänavuse hea sõna auhinna Haapsalust pärit Aktuaalse Kaamera toimetajale Tiina Jaaksonile.

Maakonnalehes Läänlane ja seejärel Lääne Elus ajakirjanikukarjääri alustanud Jaaksonit tunnustas Eesti naistoimetajate ühendus tema täpse ja analüüsiva töö eest uudisteajakirjanikuna, kelle saateid ja saatelõike vaadates-kuulates saab olla kindel, et need on tõesed, objektiivsed ja tasakaalustatud. Jaaksoni uudislood nii poliitikast, majandusest kui ka kultuurist on huvitavad, sisukad ja hästi sõnastatud. Selle tagab üleüldine erudeeritus — kestev õpihimu, suur lugemus ja sügav kultuurihuvi. Tiina Jaakson väljendab end heas emakeeles – selgelt, täpselt ja arusaadavalt.

Tiina Jaakson töötab Aktuaalse Kaamera toimetajana 1993. aastast, 2006–2011 juhtis ta ETV saadet “Aeg luubis” ja 2011. aastast on saatejuhiks Vikerraadio “Opositsioonitunnis”.

Hea sõna auhinnaga tunnustab Eesti naistoimetajate ühendus eestikeelses meedias silma paistnud ajakirjanikku, kelle looming kannab positiivseid humanistlikke väärtusi vastukaaluks pealiskaudsusele, ärapanemisele, kõmuhimule ja pelgale meelelahutamisele. Hea sõna lisab ellu paremaid tundeid, mõtteid ja tegusid.

Varem on auhinna pälvinud Margit Kilumets, Madis Jürgen, Hille Karm, Margus Saar, Jelena Skulskaja ja Kaja Kärner.

Auhind antakse üle reedel, 27. septembril kell 12 Eesti naistoimetajate meediapäeval „Kära meedia pärast VII“.

Naistoimetajad tunnustavad hea sõna auhinna saajat asjaomase meenekirja ja ajakirjanikust kunstniku Aita Nurga maaliga, mis on inspireeritud auhinnasaaja isikust.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz