Rohuküla–Vormsi parvlaevaleping kirjutati alla Vormsil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eile kirjutasid Lääne maavalitsus ja Kihnu Veeteed Vormsi vallavalitsuses alla lepingule, mille kohaselt järgmisel kahel aastal jätkab reisijatevedu Rohuküla–Sviby liinil Kihnu Veeteed.

Rohuküla–Sviby liini teenindamiseks välja kuulutatud riigihankel osales kaks pakkujat – Kihnu Veeteede kõrval ka Väinamere Liinid. Hankekomisjon kuulutas võitjaks Kihnu Veeteed, kelle pakkumuse kohaselt on aastane lepingu maht 441 360 eurot. See on senisest lepingust soodsam.

Riigihankes paluti pakkujatel esitada pakkumus ühe põhireisi maksumuse kohta. AS Kihnu Veeteed pakkus ühe põhireisi maksumuseks 240 eurot. Pakkumustes on arvestatud praegu kehtivat piletihinda, nii et uue 1. jaanuarist pileti hinnad ei muutu.

Allkirjastatud lepingu kohaselt tellib Lääne maavalitsus Sviby–Rohuküla–Sviby liinil ühes kalendriaastas 1839 reisi, sealhulgas lisareisid.

„Meil on aastane reiside maht ära plaanitud, mõned reisid oleme jätnud vallavalitsuse jaoks, kui on vaja suurte ürituste puhul lisaväljumisi,“ ütles Vormsi vallavanem Urmas Pau.

Maavanema kt Merle Mäesalu sõnul võttis maavalitsus hanget väga tõsiselt. „Tegime nii, nagu oleks meil tegemist kümneaastase lepinguga. Ma arvan, et tänu sellele ei ole meil vaja vaielda ja kohut käia,“ ütles ta.

Vallavanem Urmas Pau ütles, et on hanke tulemustega rahul: „Ikkagi teada-tuntud partner.“

Lääne maavalitsuse spetsialisti Mati Kallemetsa sõnul on Kihnu Veeteede puhul plussiks nende paindlikkus.

Pau hinnangul on märgilise tähtsusega, et lepingule kirjutati alla saarel, mitte mandril. Sama meelt oli ka Kihnu Veeteede poolt lepingule allkirja andnud juhatuse liige Toivo Kuldmäe. 

Kihnu Veeteed opereerib Vormsi liinil 2004. aastast ja tegemist on firma reisijate- ja sõidukiterohkeima liiniga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments