Galerii: Kaitseliidu Hiiumaa malevkond sai uue vana lipu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Fotod: Urmas Lauri

Täna pärastlõumal toimus Kärdlas pidulik tseremoonia, mille raames annetati kaitseliidu Lääne maleva Hiiumaa malevkonnale ajaloolisel sümboolikal põhinev lipp, mille valmistamist toetasid enam kui 100 inimest.

2. oktoobril vahetus kaitseliidu Lääne maleva Hiiumaa malevkonna lipp. 1993. aastast kuni tänase päevani oli malevkonna lipuks malevkonna taastamisel esimeseks pealikuks saanud Ülo Tuisu kavandi järgi valmistatud lipp. Täna anti malevkonna pealikule nooremleitnant Andres Kimberile üle 1930. aastal kavandatud lipu koopia.

„Ajalooline lipp on väga tähtis sümbol Hiiumaa malevkonnale ja laiemalt kogu kogukonnale. See on ka eriline sümbol, mis tugevdab võitlejate ühtsustunnet. Tänan kõiki annetajaid, kes panustasid kaitseliidu Lääne maleva Hiiumaa malevkonna ajaloolise lipu valmistamisse. Oleme uhked selle üle, et teid on nii palju,“ ütles Lääne maleva pealik major Andres Välli. Malevkonnamajja paigaltati ka mälestustahvel, kus on kirjas need, kes annetasid ajaloolise lipu koopia valmistamise heaks.

Et ajaloolise lipu koopia igavesti püsiks, naelutati see tosina naelaga korralikult lipuvarda külge. Lipu õnnistas Lääne maleva kaplan Meelis Malk.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Thor
1 aasta tagasi

Päris ilus palagan oli