Vormsi volinikud vahetasid vallavanema välja

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Screenshot

 

Vallavanem Maris Jõgeva ametist vabastamise poolt hääletasid Vormsi volikogu liikmed Jaak Kaabel, Ivo Sarapuu, Arvo Allik ja volikogu esimees Kata Varblane. Ekraanitõmmis

Hoolimata senisele vallavanemale poolehoidu avaldama tulnud saareelanikest ja rohkem kui sajast toetusallkirjast võtsid volinikud neljakesi ta ametist maha.

Kui neli kätt täna hommikul pärast tunniajast arutelu kerkis, tõusis Vormsi vallavanem Maris Jõgeva püsti, jättis ametiraha ja võtmed lauale ning lahkus, saatjaks volinikest ainsana Jõgevat toetanud Henry Timuski iroonilised sõnad: „Hästi tehtud, poisid!“

Jõgevale toetust avaldama tulnud saareelanike seast kostis lause: „Rahvas tahaks nüüd võibolla volikogu umbusaldada!“ Vormsi vallavolikogu esimees Kata Varblane märkis, et selline võimalus on olemas, ja läks istungiga edasi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
43 minutit tagasi

Vanad mehed näitasid võimu.

kõrvaltvaade
48 minutit tagasi

Ei arva, et see otsus Vormsile hea on

Kohalik
1 tund tagasi

Miks Maris Jõgeva päriselt maha võeti? Kas keegi kasvõi anonüümselt selgitaks. Maris jättis kena ja asjaliku mulje. Milles probleem oli?

Sähköposti
1 tund tagasi
Reply to  Kohalik

Üksik kollektiivi vastu on võimetu.
Enamuse võim saarel maksab.
Tunda on raha ja Surströmmingu lõhnu

Ausalt
20 minutit tagasi
Reply to  Sähköposti

Aitäh selgituse eest!!

Mari
19 minutit tagasi
Reply to  Kohalik

Maris ei olnud nõus lubama ehitada uusi maju merele lähemale kui 200 m ja arendades valda mõtles ka oma peaga. Üks asjalik inimene on jälle tööturul saadaval. Edu Sulle, Maris!

Kohalik
6 minutit tagasi
Reply to  Mari

Kas vallavanem ainuisikuliselt saab otsustada, kui kaugele merest maju ehitada saab? Ju ikka otsused lähtuvad seadustest. Mereäärsete alade kinni panek on muidugi üleüldine probleem. Samas ega seal Vormsis pole eriti häid ujumiskohti.

Kohalik
7 minutit tagasi
Reply to  Kohalik

Kui oled saarel, siis küsi, mis Sarapuule lubati.Aga põhjus oli maailmavaade ja et kooli lasteaeda pole 80 last toonud vaid ainult 2.