Jaak Kaabelist saab Kihnu Veeteede uus juht

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Jaak Kaabel Sviby sadamas. Foto Kaire Reiljan

1. jaanuarist hakab mandri ja väikesaarte vahel ühendust pidavat laevafirmat AS Kihnu Veeteed juhtima vormsilane Jaak Kaabel, teatas Kihnu Veeteed.

Kihnu Veeteede senine pikajaline juht Andres Laasma hakkab jaanuarist juhtima tööd alustavat riigilaevastikku.

„Kihnu Veeteed on pika ja väärika ajalooga ettevõte, mis on panustanud Eesti väikesaarte elanike teenindamisse juba ligi paarkümmend aastat. Olles ise samuti väikesaare elanik, siis olen Kihnu Veeteede pikaajaline klient, ettevõtte tegemistega selle nurga alt hästi kursis ja tunnetan hästi selle teenuse hea toimimise tähtsust,” ütles Kaabel. Ta lisas, et Kihnu Veeteed on ka viimaste aastate muutunud majanduskeskkonnas hästi vastu pidanud, kuid sisendite kallinemine on kahtlemata suur väljakutse. „Peame olema leidlikud ja kindlasti oleme tulevikus tänaste väljakutsete võrra tugevamad,” sõnas Kaabel.

Laasma ütles, et annab ettevõte juhtimise üle rahuliku südamega, sest ettevõtet on juhitud vastutustundlikult ja see töö jätkub selliselt ka tulevikus.

„Kihnu Veeteedes on suurepärane meeskond nii maal kui merel, koos oleme seda ettevõtet arendanud ja saavutnud palju. Arvestades Jaak Kaabeli laiapõhjalisi teadmisi merendusest, meeskondade juhtimisest ja väikesaarte vajaduste tundmist, usun, et ettevõtte areng jätkub kindlal kursil. Samaaegselt ettevõttega areneb ka teenuse kvaliteet ja see võimaldab veelgi paremini vastata väikesaarte reisijate ootustele,“ kirjeldas Laasma.

Aastatel 2017–2020 juhtis Kaabel ettevõtet TS Laevad. Enne seda oli ta majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis lennundus- ja merendusosakonna juht. Kaabelil on rahvusvahelise laevandusõiguse magistrikraad Kaplinna Ülikoolist.

2021. aastast on Kaabel ka Vormsi vallavolikogu esimees.

Kihnu Veeteed opereerib nelja Eesti väikesaare – Kihnu, Manilaiu, Vormsi ja Piirissaare – ühendus mandriga ning ka Hiiumaa ja Saaremaa vahelist laevaliini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments