Virtsu-Kuivastu praamidele tehti reedel pommiähvardus (Täiendatud kl 12.15 – laevaliiklus jätkub plaanipäraselt)

BNS

Parvlaevad Tõll (vasakult), Piret ja Regula Virtsu sadamas. Foto: TS Laevad
Parvlaevad Tõll (vasakult), Piret ja Regula Virtsu sadamas. Foto: TS Laevad

Saaremaad mandriga ühendavatele Virtsu-Kuivastu praamidele tehti reede hommikul pommiähvardus ja demineerijad kontrollivad väljuvaid aluseid.

Kell 8.40 ajal sai häirekeskus teate, et TS Laevade klienditeenindusele saabus e-kiri sisuga, et Virtsu-Kuivastu liinilaevale saabub reede lõuna ajal pomm, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Politsei tegi pommiähvarduse tegija kindlaks, e-kirja saatis Harjumaal elav 31-aastane mees. „Oleme mehe praeguseks kinni pidanud ning ta viiakse edasiseks asjaolude selgitamiseks ja menetlustoiminguteks kinnipidamiskeskusesse,” ütles Lääne prefektuuri operatiivjuht Margo Peters.

„Pommiähvarduse tegemisel on tõsised tagajärjed. Politsei teeb alati kõik selleks, et oht välistada, ähvarduse tegija kiiresti kindlaks teha ja vastutusele võtta,” sõnas Peters. 31aastase mehe suhtes alustatakse kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Peale pommiähvarduse saamist kontrollisid demineeriad Virtsu-Kuivastu laevu enne väljumist ja hoiatasid, et laevade kontrollimise tõttu võib graafikujärgne sõitmine olla häiritud.

Demineerijad kontrollisid mõlemad Virtsu-Kuivastu liinilaevad üle ja midagi ohtlikku ei tuvastanud. Laevaliiklus jätkub tavapäraselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments