Lääne-Nigula ühendab Nõva ja Noarootsi kooli

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Noarootsi kooli hariduspuu. Foto: Arvo Tarmula

Noarootsi kooli hariduspuu. Foto: Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vallajuhid plaanivad pisikese Nõva algkooli ühendada Noarootsi üheksaklassilise põhikooliga.

„Mingil hetkel on seda mõistlik teha – ühendada Noarootsi kooli alla,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Aivar Riisalu Lääne Elule. Ühendatud kool tegutseks kahes kohas – Nõval ja Noarootsis, ja sellel oleks üks direktor. „Kas kahte juhti on vaja,” ütles Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Mikk Lõhmus. „Võib-olla suurendada siis hoopis õppejuhi koormust.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pii
1 aasta tagasi

Kas on siis lootust, et Nõval tuleb põhikool tagasi?

Vahi nalja
1 aasta tagasi

Pole paha, ettepanek panna kokku Taebla kool ja Antsla kool, kokkuhoid missugune:) Riisalu võiks näidata eelkõige pädevust ning tuua välja selged kulu- ja tulukohad, seda ka pikemas perspektiivis. KOV-ide kõige suurem probleem on inimlik rumalus ja tervikpildi nägemise puudulik oskus, seda ka selle juhtumi puhul.

Jaan
1 aasta tagasi
Reply to  Vahi nalja

Ehk avardad siin meie kõigi silmarigi ja kuvad meile ka seda tervikpilti, mida (ma eeldan, et) omad!

Huvitav naljatilk
1 aasta tagasi
Reply to  Vahi nalja

🤣🤣🤣tervikpilt. Avarda teiste meeli ka siis jah ja kirjelda seda tervikpilti. Juu inimesed ikka teavad mida teevad seal. tervikpilt

To huvitav
1 aasta tagasi

Ei pruugi teada vaid tehakse katse-eksituse meetodil. Tehakse selleks, et näidata, et midagi tehakse. Sama kui valdade liitmine üheks suureks vallaks ja mis tänaseks päevaks on taas osavaldadeks laiali lammutatud.

nojah
1 aasta tagasi
Reply to  To huvitav

Nüüd kuuldavasti on leitud, et osavallad tuleb ikka ära kaotada 🙂 Mõned pole neist veel jõudnud tööle hakatagi. Meie vallas käibki kõik tuulelipu põhimõttel, ei mingit pikka plaani, mis sülg suhu toob, kilgatakse välja ja LE räägib kohe kindlas kõneviisis, et nii hakkabki olema 🙂

Mati Põdra
1 aasta tagasi

Mu laste ema, kes töötas tolliametis sel ajal, kui see maksuametiga ühildati “kulude kokkuhoidu silmas pidades”, kirjeldas toimunud protsessi umbes-täpselt nii: “Enne oli maksuametil direktor ja asedirektor ning tolliametil samamoodi. Ametite ühendamisel loodi kõigepealt veel kõrgemapalgalisem peadirektori ametikoht, seejärel loodi viis osakonda, milliste juhatajateks tehti ettepanek senistele direktoritele-asetäitjatele, muidugi senist palka säilitades. Mõned võtsid vastu, mõned lasid ennast koondada – kokkuvõttes oli uues struktuuris endise nelja kõrgepalgalise koha asemel viis pluss üks veel kõrgema palgaga…” Tsitaadi lõpp. Olen suht kindel, et nii läks teistelgi tasanditel. Näiteks et dokumentatsiooni hulk paisus nii suureks, et kahest sekretärist moodustati kantselei ja edutati üks… Loe rohkem »

Ei teagi
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Võibolla teid sellepärast volikogus polegi, et te ei näe!?

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Ei teagi

Ei – mind pole volikogus sellepärast, et mul on ajud ja munad. Enda omad.

uudu
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

nõva kooli ülemine aste suleti, suure sõjaga kohalike vastu. tulemus? eelarve suurenes! nii et räägime kokkuhoiust vä?

hehh
1 aasta tagasi

Ega hullemaks enam tõesti minna ei saa. Parem õudne lõpp kui lõputu õudus. See kohitsetud variant koolist, mis peale vallavalitsuse “tublit tegevust ja häid mõtteid” alles on jäänud, kaob nagunii mõne aasta pärast unustusse…

???
1 aasta tagasi
Reply to  hehh

Aivar, sina jah? Et sinu ülistatud “lahendus” e. ülemise astme sulgemine on nüüd põhjuseks täielikuks likvideerimiseks? Mis oligi juba nagunii kõigile selge.

Lonni
1 aasta tagasi

Minu arvates õige otsus vallavalitsuse poolt! Toetan 100%!