Virtsu sai näitusegalerii

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Virtsu mõisa tallihoone. Foto Mariann Peksar

Virtsu mõisa tallihoone arkaadkäik sai valgustuse ning nüüd saab seal eksponeerida mitmesuguseid näitusi ja muuseumi väljapanekuid.

Virtsu arenguseltsi juhatuse esimees Jüri Mõniste peab 1806. aastal ehitatud mõisa ait-tallihoone pilkupüüdvamaks osaks hoone esiküljel asuvat kaaristut. Kaaristu koosneb kaheteistkümnest kolme meetri laiusest kaarest, millest kaks äärmist on olnud kinnised. Kaaristu taga asub kahe meetri laiune ja 40 meetri pikkune arkaadkäik.

Veebruaris sai mõisatalli uhke kaaristu ja arkaadkäik valgustuse. Paigaldati 10 LED-valgustit ja hämaralüliti. „Lühidalt öeldes on pimedal ajal Virtsus üks valgustatud koht nüüd rohkem,” tõdes Mõniste. Lisavõimalusena tekkis juurde ligi 30 meetrit valgustatud seinapinda, kus on võimalik ööpäev läbi eksponeerida tasuta eri fotonäitusi. Arkaadkäigu taga asuvas 150 m² suurusesse tallihalli paigaldatakse lähiajal samuti valgustus.

Valgustusprojekte rahastas MTÜ Hanila Toetusgrupp ja elektritöö tegi KalaAimar OÜ.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tore,
8 kuud tagasi

et pärnakatel läheb hästi!

Varje
8 kuud tagasi
Reply to  Tore,

Just… Pärnumaa on väga rikas Maakond kuna piir algab Kasari jõelt…
Aga Meie siin Haapsalu pool sööme puuvillaseid riideid, et mitte kannibalismiga tegeleda

Post Tuum
3 kuud tagasi
Reply to  Varje

: )