Laulu- ja tantsupeole pürib 57 kollektiivi

Tantsupidu. Foto: Peeter Langovits

Tuleva aasta laulu- ja tantsupeole on maakonna kuraatori Marju Viitmaa sõnul registreerunud 57 Läänemaa kollektiivi.

„Nad on esialgu registreerinud. Keegi ei tea, kui palju rühmasid sügisel veel tegutseb,” ütles Viitmaa. Sellega mõtles Viitmaa asjaolu, et koroonaviiruse tõttu on keeruline harjutada.

Praeguse seisuga soovib laulupeole pääseda 24, tantsupeole 31 ja rahvamuusika peole kaks kollektiivi. Kõige rohkem soovib laulupeole mudilaskoore – kokku 11 – ja seitse lastekoori. Lisaks kolm poistekoori, kaks orkestrit ja üks noorte segakoor.

Viitmaa sõnul on Läänemaa koolide seas üha populaarsemaks muutunud pererühmade saatmine tantsupeole. Pererühmas tantsivad koos lastega ka nende vanemad. Pererühmi soovib tantsupeole saada viis kooli. Sama palju on ka 2. ja 3. klasside segarühmi. „Osalejaid on kõigis rühmaliikides,” ütles Viitmaa.

Rühmade juhendajatele on esimesed õppepäevad toimunud ning laulude ja tantsude õppimine võib alata.

Viitmaa sõnul on tänavu plaanis korraldada ka Läänemaa tantsupidu, mis toimub 28. mail. „Seda ei taha ära jätta,” ütles Viitmaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments