Lihulas lustisid tillukesed spordilapsed ja nende vanemad

Mattiase lll jalkaturniirist osavõtjad. Foto: Geithi Rammul

Juba kolmandat suve on augustikuu viimane laupäev olnud Lihulas tillukeste spordilaste päralt. Perekond Idvani ja Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tulevad siis appi pisikesele Mattiasele.

Just Mattias kutsub siis kõik oma sõbrad ja teised väikesed spordilapsed üle kogu valla oma koduaeda. on pereisa Peeter rajanud jalgaplliväljaku, kus ideaalne koht väikesel lapsel esimesi spordisamme teha. Kui Mattiase ema Kelly veel kookidega laua katab, siis ei jäägi muud üle kui maha pidada üks tore spordipäev.

Väikelaste spordipäev algas sörkjooksuga. Mattias võttis kõik sõbrad hanerivis enese järele ja viis nad ümber väljaku soojendusringidele.
Peale võimlemist alustati teatevõistlustega, kus lapsed said end proovile panna kiiruses ja osavuses.

Lapsi oli meeldivalt palju. Jalgpallimängudeks moodustati võistkonnad nii, et päris noored, veel lasteaias käivad, või äsja selle lõpetanud mängisid omaette. Natukene vanemad, paar aastat kooliteed tallanud aga omaette.

Mängudes oli näha tõelist hasarti, löödi väravaid, tehti esimesed ägedad petted, väravavahid sooritasid vägevaid tõrjeid. See lust ja rõõm, mis lastel, kandus üle väljaku ääres kaasa elavatele vanematele ja õdedele-vendadele. Igat lapse sooritust saatis aplaus ja hurraa hõisked.

Selliste ürituste kõige tähtsam osa ongi see, et laps ja lapsevanem tulevad koos sportima. Jagavad rõõmu teistega ja loovad ilusa päeva.
Peale jalgpallimänge asusid kõik lapsed end proovile panema löögivõistluses. Kui ka löögid löödud, ootas ehk päeva kõige lahedam osa.

Algas tuline laste ja lastevanemate vaheline jalgpallilahing. Vanemad ehitasid küll tugeva müüri väravajoonele, kuid lapsed said kavalusega siiski ühe palli nende võrku.

Autasustamisel olid kõik sõbralikult teineteise kõrval.

Suure Mattiase III jalgpalliturniiri medaliga tänati kõiki lapsi ja nende vanemaid.

Siis maiustati kookidega, tehti pilti ja muidugi ei pandud palle veel kotti.

Tubli jalgpallipäeva veetsid oma vanematega Ardon Alesmaa, Romet Tšorni, Stenly Kuusik, Kairon Omar Ploomipuu, Robert Lehtpuu, Keron Kamarik, Romel-Rio Kesküla, Jan-Robin Luik, Tarvi Tiidussalu, Ats Laos, Karl-Markus Kärp, Rico Kasela, Katriin Sildre, Randar Sildre, Karl-Sander Kamarik, Eliisabeth Kamarik, Georg Kanter, Oskar Kanter, Mariliis Tiits, Romec Vatter, Aleks Marten Kundla.

Galerii: Geithi Rammul

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments