Sotsiaaldemokraadid oma nimekirjaga Läänemaal välja ei tule

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Neeme Suur. Foto: erakogu

Neeme Suur. foto: erakogu

Sotsiaaldemokraatide (SDE) Läänemaa piirkonna esimees Neeme Suur ütles Lääne Elule, et Läänemaa kohalikes omavalitsustes – Haapsalus, Lääne-Nigulas ja Vormsis – sotsid sügisestel valimistel oma parteinimekirjaga välja ei tule.
„Ei tule sellepärast, et Lääne-Nigulas panin kokku oma valimisliidu Tegusalt Tulevikku, ja Haapsalus ma ei teagi,” ütles Suur. 2017 sotside nimekirjas 170 häält saanud ja neli aastat Lääne-Nigula vallavolikogu juhtinud Suur ütles, et loobus partei nimekirja kokkupanekust, sest see on keeruline: „Inimesed seovad partei nimekirju suure poliitikaga ja kardavad, et see neile ei sobi.”
2017 Haapsalus SDE nimekirjas kandideerinud Valdo Maisalu ütles, et Haapsalu osakond pole paar-kolm aastat kordagi kokku saanud. Haapsalu sotside esimees Kaido Sipelgas ütles, et isiklik elu ja töö seovad ta Tallinnaga ning side Haapsaluga pole enam nii tugev, et ta oleks valmis kohalikel valimistel osalema.
Neli aastat tagasi SDE nimekirjas kandideerinud õpetaja Heinar Tuulberg pole erakonna liige ja kandideerib kellegi teise ridades, aga ei avaldanud veel, kus.
Kaie Ilves

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kurb
2 aastat tagasi

Kahju. Neid sai ikka varasematel aastatel valitud. Olulisim on, et Sukles ei saaks, aga keda siis valida? Rogerit? Mallet?

sotsialistide
2 aastat tagasi

koht on ahjus.

Vahi nalja
2 aastat tagasi

Et siis peitu valimisliitudesse. Loodame seda, et valijal ei ole haugi mälu ning nähakse see poliittehnoloogiline samm läbi, sest õige astuks enne KOV valimisi erakonnast välja.

Vares
2 aastat tagasi

Pole Läänemaal neid punaseid vaja

Minuligu
2 aastat tagasi

Neeme suur…kes see veel on..tont?

Nii ongi!
2 aastat tagasi

See on peris arukas otsus jah. Rahvas seob tõesti sotside teod suure poliitikaga,kohalikul tasandil aga Suure poliitikaga. Läänlaste jaoks tähendab sots Neeme Suurt. Veelgi arukam otsus oleks enne valimisi nime vahetada ja igal pool ainult jänesemaskiga liikuda. Siis on kindel võit tagatud.

Abcmas
2 aastat tagasi
Reply to  Nii ongi!

Sotsid on need,kes 40 Eesti maha müüsid. Tuleks need lauristinide,allikute,anveldide partei keelustada.

Noor penskar
2 aastat tagasi
Reply to  Abcmas

Vähe sellest,pool aastat tagasi müüs pool Läänemaad maha!

Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  Noor penskar

Ega jah sellise nimega küll välja tulla ei saa,ehk lähevad põranda alla nagu Eesti ajal.

neemel
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

pole häda midagi ja pole ta mingi sots, kui siis härras sots ja härrassotsid ka teda valivad. See, et mõned asjad ebaõnnestuvad ( Läänemaa poolitamine jne.), kellel pole möödalaskmisi. Volikogu juhtimisega on ta suurepäraselt hakkama saanud ja väga Lõhmuse kintsu ka ei kaabi- ideed on jah punasevõitu, aga volikogus ongi ju sulelisi ja karvaseid

Kala
2 aastat tagasi
Reply to  Noor penskar

Eks Läänemaa parseldasid maha ikka Peksar ja Lõhmus 🙂

Mati
2 aastat tagasi
Reply to  Abcmas

Eks nad ekrebiitiga sarnased ärikad ole jah. Sotsid 1940 ja EKRE 2022, mõlemal samasuunaline klientuur kah. Samas kohalikel valimistel on teised teemad.