Galerii: Haapsalu tunnustas tublimaid

Andra Kirna

andra@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 26
Haapsalu vapimärgi sai Valli Ender. Foto Arvo Tarmula

Neljapäeva õhtul olid Haapsalu linnusesse kutsutud need, kes läinud aastal oma tegemistega hariduse-, kultuuri- ja sotsiaalvaldkonnas silma paistnud, samuti Haapsalu tänavused vapimärgi kavalerid ja konkursi „Värviline Haapsalu” tublimad.

Haapsalu vapimärgi anti üle Kalju Aigrole, Valli Enderile ja Vladimir Padamale.

2020 Haapsalu aasta õpetaja tiitli pälvis Margit Nerman, aasta lasteaiaõpetaja Katrin Vaino, Haapsalu hariduselu edendaja Ain Iro.

Haapsalu kultuuritegija tiitli sai Sirje Kaasik ja kultuurielu edendaja tiitli Maarja Kõuts. Haapsalu säravaim kultuurisündmus on Haapsalu kultuurikeskuse korraldatud jazzifestival TAFF:fest (Raivo Tafenau ja Gülnar Murumägi).

Sotsiaalvaldkonnas pälvis aasta sotsiaaltöötaja tiitli Serli Küünarpuu, sotsiaalvaldkonna edendajaks kuulutati MTÜ Papaver ja aasta noorsootöö tegijaks Reelika Ender. Aasta noorsootöö sündmus on Haapsalu noorte huvikeskuse siseskatepargi loomine (Reelika Ender, Rasmus Paimre, Kristjan Meigas, OÜ Nurme Vabrik).

Pühendunud töö eest tänati ka Haapsalu linna algkooli õpetajaid Andželika Enderit, Anne Tõnissoni ja Maren Suud ning Haapsalu kultuurikeskuse töötajaid Margus Leierit, Kaido Semeriku ja Arne Adelmani.

Tänuõhtul anti üle preemiad ka neile majaomanikele, kes osalesid konkursil „Värviline Haapsalu” ja oma maja või krundi 2019-20. aastal kaunimaks muutsid: Võnnu tn 21 (Mairi Luhasoo), Väike-Liiva 11 (Ülle Kõva), Wiedemanni 9 (Helmi Loonde) ja Metsa 20 (Mati Sillak).

Tänumeened andsid üle ja autasustatuid õnnitlesid Haapsalu linnapea Urmas Sukles ning linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid.

Tavaliselt tänab Haapsalu linn oma tublimaid veebruaris vabariigi aastapäeva eel ning linna vapimärgid antakse üle linnapea ja volikogu esimehe aastapäevavastuvõtul. Tänavu tuli aga kooronaviiruse leviku tõttu nii talvine tänuüritus kui ka vastuvõtt ära jätta, mistõttu saidki tunnustatud nüüd väikeses linnuses kokku.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haha
3 aastat tagasi

Neid tunnustusi jagatakse ka ikka igaühele …

Oksana
3 aastat tagasi

Kas kultuurikeskuse töötajad ei väärinud artiklis nimepidi välja toomist?