Suvel kasvas siseturistide arv

Esimest korda oli Karja tänav kõigil suvistel nädalavahetustel autodele suletud, et rahvas saaks rahulikult jalutada. Arvo Tarmula
Suvi tõi senisest rohkem siseturiste. Arvo Tarmula

Erakordne kevad turismisektoris lõi kaardid segamini ka reisimise kõrgperioodil ehk juunis, juulis ja augustis.

Siseturistide arv kasvas kõige enam Pärnu- ja Hiiumaal. Tavapärasest enam jagus siseturiste ka Ida-Viru, Jõgeva, Põlva ja Lääne maakonda. Läänemaal ööbis sel suvel ligi 2500 siseturisti rohkem kui mullu.

Siseturistide osakaal suurenes võrreldes välisturistidega juunis, juulis ja augustis kõigis maakondades. Vaid Harjumaal oli suve lõikes välisturiste arvuliselt rohkem kui siseturiste. Erinevalt välisturistidest hakkasid kohalikud rohkem liikuma juba juunis. Mullusega võrreldes oli juunis siseturiste Ida-Virumaal 18% ja Pärnumaal 19% rohkem, teistes maakondades olid muutused väiksemad.

Tallinnas ja Harjumaal ööbiti mullusega võrreldes oluliselt vähem. Suvekuudel reeglina 90% ulatuses välisturistidest sõltuv Tallinn kaotas eelmise aastaga võrreldes kaks kolmandikku välisturistidest ning ligi kolmandiku siseturistidest. Kiita polnud olukord ka Rapla- ja Järvamaal, mida tänavu külastas vastavalt 30% ja 35% vähem siseturiste kui mullu suvel.

Tänavu kolmel suvekuul ööbis Eesti majutusettevõtetes mullusega võrreldes 41% vähem turiste. Juunis oli olukord võrreldes juuli ja augustiga oluliselt halvem. Eelmise aastaga võrreldes ööbis sel suvel Eestis 67% vähem välisturiste ja siseturistide arv kasvas sama ajaga 0,2% võrra.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments