0

Lahkus muusik Madis Kari

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Madis Kari põhipill oli klarnet, kuid mullu Haapsalu 740. juubelikontserdil kõlakojas mängis ta hoopis saksofoni. Foto Arvo Tarmula

Laupäeval lahkus pärast rasket haigust vaid 49aastasena meie seast muusik Madis Kari (20. juuni 1971 – 10. oktoober 2020).

Haapsalus sündinud ja koolis käinud Madis Kari sai oma esimesed muusikateadmised Haapsalu muusikakoolis. Edasised õpingud viisid teda Tallinna Geotg Otsa nimelisse muusikakooli, Eesti muusika- ja teatriakadeemiasse ning siis juba Inglismaale: Londoni muusikakolledžisse, Guildhalli kooli ja kuninglikku orkestrisse.

Londonis elades töötas Kari Richmond Chamber Symphony klarnetirühma kontsertmeistrina ja õpetajana mitmes Londoni koolis.

Tagasi Eestis sai Madis Karist 2002. aastal Eesti Riikliku Sümfooniorkestri (ERSO) muusik ja neli aastat hiljem klarnetirühma kontsertmeister. Ta on kaasa teinud ka Tallinna Kammerorkestri ja NYYD Ensemble’i koosseisus, tegutsenud aktiivselt kammermuusiku ja klarnetisolistina ning töötanud õpetajana Tallinna muusikakeskkoolis.

Kuigi elu ja töö viis Madis Kari Londonisse ja Tallinna, ei katkenud tema sidemed sünnilinnaga. Ta lõi kaasa Haapsalu puhkpillirorkestris ja Haapsalu Big Bandis ning astus üles nii muusikakooli kui ka muudel kontsertidel.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz