Galerii: päevane paduvihm tekitas Kalda tänavale tiigi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Vihamvesi jäi Kalda ja Lahe tänava ristmikule lõksu. Foto: Arvo Tarmula
Vihmavesi jäi Kalda ja Lahe tänava ristmikule lõksu. Foto: Arvo Tarmula

Täna alla sadanud veekogus oli vahelduseks nii suur, et ei leidnud kohe kohta äravooluks, vaid kogunes Kalda ja Lahe tänava ristmikule.

Haapsalu linnakeskkonnanõunik Ailar Ladva käis asja igaks juhuks uurimas.
„Kalda tänava ristmikule kogunes nii palju vett, et läksime vaatama, mis selle põhjuseks võib olla,“ selgitas Ladva.
Kalda ja Lahe tänava ristmik on teiste sealsete tänavatega võrreldes madalam, mistõttu voolas kogu vihmavesi sinna ja jäi mõneks ajaks pidama. „Aga see voolas varsti siiski ära,“ lisas Ladva.

Ladva ütles, et tellis Haapsalu Veevärgilt igaks juhuks sadeveetrassi läbipesu. „Võib-olla on torustikku mingit sodi sattunud ja maksimaalne vee äravool seepärast takistatud, ega seda ju ei tea. Võib-olla oligi lihtsalt vett korraga liiga palju,“ ütles Ladva.

Nii või teisiti uhatakse Kalda tänava sadeveetrass homme puhtaks, mis peaks suuremad üleujutused sealkandis ära hoidma.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Kõigepealt uputame ja siis puhastame ! Miks mitte puhastada mingite kindlate ajavahemike järel ? Seekordne uputus jäi muidugi kõvasti alla mõne aasta tagusele,ei tea keda selle eest kiitma peaks.

aastakümneid
3 aastat tagasi

on eiratud kalda tn. sadevete kanalisatsiooni ehitamist, asfaltplatsidelt pole sadeveel kuhugi minna kui aedadesse või madalamatesse kohtadesse