Haapsalu põhikool alustab õppeaastat siiski vanas majas

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu põhikool jätkab õppeaastat uues koolimajas 14. septembril. Foto. Arvo Tarmula
Haapsalu põhikool jätkab õppeaastat uues koolimajas 14. septembril. Foto. Arvo Tarmula

Täna Haapsalu linnavalitsuses toimunud nõupidamisel tehti koos Haapsalu põhikooli juhtkonnaga otsus, et kuni 11. septembrini toimub õppetöö praeguses Kuuse tänava koolimajas.

“Ehitaja annab meile uue koolimaja võtmed üle 31. augustil, pärast mida peab veel tegelema hoone tehnosüsteemide häälestamisega – ventilatsioon, köök, IT-süsteemid. See on ju täiesti uus maja. Kõiki neid asju on kõige parem teha tühjas majas,” selgitas Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni ütles Lääne Elule, et see on tark otsus.
“Tark ei torma,” sedastas ta.

Kooliaastat alustatakse Kuuse tänava koolimajas, kus ollakse 11. septembrini.
“Siis saame vana majaga hüvasti jätta ja lähme uude koolimajja,” ütles Mahoni.

Sukles lisas, et lepingu järgi oli tähtaeg 7. september, seega annab ehitaja hoone üle nädal varem. “Meil oli lihtsalt enne koroonat lootus, et maja saab valmis augusti alguses, mis oleks jätnud kuu aega ettevalmistusaega. See lootus kustus tegelikult ühes koroona saabumisega,” rääkis ta.

Kuigi vahepeal sündis plaan, mis nägi ette võimalust alustada õppeaastat samal ajal kolimisega, otsustati täna rahulikuma tempo kasuks.
“Mingit traagikat selle otsuse taga pole. Arvestades asjaolusid on kõik hästi,” ütles Mahoni.

Õppetöö uues hoones algab esmaspäeval, 14. septembril 2020.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
3 aastat tagasi

Viva Ukraina

Vasja Vase tänavalt
3 aastat tagasi

Ei tea, kas Uuemõisa koolil on uued aknad ees? Seal ka tähtaeg, ehitaja garantii saab läbi. Kaalul 270 000 eurot.

ehh
3 aastat tagasi

aa miks sa vaatama ei lähe siis, kui huvi pakub?

linnakodanik
3 aastat tagasi

Ajas tagasi võiks meenutada linna juhtide sõnu – LE 23.sept.2019 “…Kasutusvalmiduseni peab koolihoone jõudma mais-juunis, et kooli alguseks kõik tehtud saab” Ilusad sõnad, millel loogika taga ja kui selliseid sõnu juleti välja käia, siis ilmselt leping oli sõlmitud. Ajas edasi LE 27. novembrist – Haapsalu põhikooli ehitus peab valmima tuleva aasta augusti lõpuks. Sarikapeo lubas aselinnapea korraldada märtsi lõpus. Aga ahhoi, ehitaja ületas ennast ja LE 28. veebruaril teatas, et sel päeval peeti kooli sarikapidu. Nii, et kõik läks lepase reega. LE-st 30. mail võisime lugeda, kui ehitaja väidab, et see esimene koroonalaine läks meist kahju tekitamata mööda. Selle peale… Loe rohkem »

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Mis seal vahet on? Tähtis on minuarust ikkagi see, et kõik saab kvaliteetselt tehtud, kas läheb üle või mitte see tähtaeg, see pole ju nii oluline, mingi tähtaeg. Egas nad iga aasta uut kooli ei ehita, see maja jääb tükiks ajaks ja kui kõik rahulikult on tehtud kvaliteetselt ja kontrollitud ning seadistatud õigesti, siis pole vaja pidevalt parandamas käia, mis ju veel hullem. Nähtud küll neid vähempakkumise võitjaid, kiirust lubatakse , aga kvaliteeti mitte. Kumb siis olulisem on vingujad?

lugeja
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Kvaliteet peaks ikka juba tähtaegadesse sisse olema kirjutatud, naljamehed!

Ehh
3 aastat tagasi
Reply to  lugeja

Oma tähtajaga, otudele peabki ptlema, et tähtaeg on slles järgmine aasta, siis pole vingumist nii palju

Koolimaja
3 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

LV peab tulevikus meedias kirjutama tähtaja pool aastat kauemaks, siis saab paar kuud enne lubatud valmis ja külarahvas hakkab siis kiitma hoopis, et näe kui tublid, isegi varem tehti valmis, samas pirisejad hakkavad muidugi nutma, et liiga vara sai valmis, nüüd kindlasti laguneb

lugeja
3 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

See kõik on nii tavaline, et ei oska isegi imestada enam. Ja kui valija sellega lepib ning rohkemat ei nõua siis jätkame samamoodi.

Misse
3 aastat tagasi

Kahju, et uhiuus HPK logo ukse ees on nii peletavalt inetu. Ilu on vaataja silmades, aga see moodustis on tõesti kolhoosikeevitaja tasemel.

Rain
3 aastat tagasi
Reply to  Misse

See nelikanttoru peaks olema ainult skelett, selle külge loodevasti kinnitub kattematerjal. Loogika ütlesk, et lõpptulemus peaks selle betoonsambaga samas läbimõõduga tulema. Algselt oli seal teeääres, hoovipeal ka samused nelikanttorud. Nüüd kaetud mingite roostevaba plaatide vms.

Ehh
3 aastat tagasi
Reply to  Misse

Objekt pole veel ülegi antud, aga juba hädaldavad. Küll viimane viimistlus ka korda aetakse. Rahu issakene küll

Seda et
3 aastat tagasi

Haapsalu põhikooli uus hoone saab tähtajaks valmis ja 1. septembril 2020 õpivad lapsed uues koolimajas, kinnitas aselinnapea Innar Mäesalu pärast eile toimunud ehitusnõupidamist. 8. august 2019 12:17 Lääne Elu. Miks sa Innar siis lubasid seda?

juss
3 aastat tagasi

Klounid, kes loetust aru ei saa, minge kooli!

Just
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Tead ka millal sügis algab!!?

ehh
3 aastat tagasi
Reply to  Just

22 september?

täpp
3 aastat tagasi

See,et kool sügiseks valmis ei saa oli ju juba kevadel teada!?

Sass S
3 aastat tagasi
Reply to  täpp

Aga sügiseks on kõik ju valmis !

linna alam
3 aastat tagasi

Selle peale ütleks linnapeale ja tema asemikule, et vähem sõnu, rohkem lihtsat igapäevast tööd!

Puzikov
3 aastat tagasi

klassika ja sellele võis lausa panustada. Tähtaja osas ikka ülelend, ei aidanud Parbuse ega Mäesalu lubadused/lootused midagi.

Lubaja
3 aastat tagasi
Reply to  Puzikov

Lubada oskab iga l… Täitmisega iga l… toime ei tule.