Läänemaal napib kaikohti

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Rohuküla ja sviby sadama kapten Peeter saar (paremal) aitas teisipäeval Rohukülla jõudnud Briti abielupaaril Helen ja David Harbouril silduda. Foto: Urmas Lauri

Rohuküla ja sviby sadama kapten Peeter Saar (paremal) aitas teisipäeval Rohukülla jõudnud Briti abielupaaril Helen ja David Harbouril silduda. Foto: Urmas Lauri

Teisipäeva pärastlõunal Rohuküla sadamas sildunud Briti lipu all seilava purjejahi Frances Louise meeskonnal vedas, et kaikoha sai, sest koroona tõttu on sadamad ummistunud kodumaiste alustega.

Lõuna-Inglismaal väikesel Isle of Wighti saarel elavad Helen ja David Harbour asusid Saksamaalt meritsi teele juuli keskel. Rohukülas tabas neid üllatus – nende jaht Frances Louise oli esimene Briti alus, mis tänavu Rohukülas peatus.

Brittide visiit Rohukülla on seda haruldasem, et välisvetest koroonahirmus nagunii tänavu Eestisse eriti ei tulda.
Harbourid seilasid siinsetes vetes üldse esimest korda, kuid teadsid, et Eestis on surnud koroonasse umbes sama palju inimesi kui nende kodusaarel, kus haigus võttis 50 inimese elu. Isle of Wight on kolm korda väiksem kui Hiiumaa, elanikke on seal aga 140 000.

Ohtlikust viirusest hoolimata võttis paar ette merereisi, et tähistada oma pulma-aastapäeva. Pardale asusid nad Saksamaal, kust Läti kaudu jõudsid Eestisse. Harbouridel on ka Londonis Thamesil oma jõepaat, mida nad välja rendivad.

Eilse päeva plaanis paar veeta Haapsalus. „Vaatame linna, käime muuseumis,” ütles David Harbour Lääne Elule. Täna seilavad nad Rohukülast Dirhami kaudu Hiiumaale, kus on muu hulgas plaanis üle vaadata Kõpu tuletorn.
...
Fotod: Urmas Lauri

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eks
3 aastat tagasi

minge siis Pärnumaale Varbla uude sadamasse. Seal kaikohti veel on.

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Pole see kaikohtade küsimus nii hull midagi .Haapsalu sadamates on vabasid kohtasid kuni 2m süvisega jahtidele küll.
Muidugi tagalaht nõuab juba aastaid korralikku süvendamist !
Kui räägime merest siis ikka püüaks ka õigeid termineid kasutada st laev ei pargi vaid sildub,laeval pole nina taguotsa on vaid vöör ja ahter jne.

Asjakohane
3 aastat tagasi

Üle tagalahe suur Österby sadam koos kaidega sildumiaeks. Sadama kapten võtab otsad vastu kai peal ja väikese raha eest saab sadamas parkida.

uskmatu toomas
3 aastat tagasi
Reply to  Asjakohane

Kohti on aga aga vett napib st.sinna saavad ainut paadid ja jahikesed .

Postimees
3 aastat tagasi

Mul on kaikoht Linnamäel
Rendin välja

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Keeruline paadiga vist ligi pääseda?

Oliver
3 aastat tagasi

Jaama ja vetelpääste sillad sobiksid kaatritele, kui süvendada. Aeg elu sisse puhuda.