Suvevolle läks Taeblas täistuuridel käima

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Suvevolle Taeblas käivitus juba esimesel etapil täistuuridel. Foto: Enn Kerge
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 16
Suvevolle Taeblas käivitus juba esimesel etapil täistuuridel. Foto: Enn Kerge

Teisipäeval alanud Taebla suvevolle läks korraldaja Enn Kerge sõnul üle ootuste hästi käima.

Kuigi oli kartus, et koroonakriisi tõttu hoitakse spordivõistlustel osalemisest eemale, taastus kümnendat korda toimuv suvevolleturniir Kerge sõnul hästi.

„Panin Taeblasse vallamaja ümbrusesse üles seitse platsi, kuid väljakuid oleks pidanud olema rohkem,” nentis Kerge. „Ei olnud vamis, et tuleb nii palju osalejaid, ma polnud nii optimistlik, kui pidanuks olema.”

Teisipäeva õhtul oli võrkpalli mängimas 30 naist. „See on kõigi aegade rekord,” ütles Kerge 10. korda toimuva volletorniiri algust kommenteerides. Mullu käis terve hooaja vältel palliplatsidelt läbi 31 naist.

Mehi oli teisipäeval pallimas 29. „See on päris hea hulk,” lausus Kerge. Mullu osales kaheksa etapi jooksul kokku 59 meesmängijat.

Korraldajale teeb heameelt seegi, et koroonakriis ei löönud sponsorlust uppi. „Need, kellega oli kokku lepitud, ka toetavad,” ütles Kerge. Esimese etapi sponsoriks oli Rannarootsi lihatööstus.

Meestest võttis esimesel etapil võidu kolmene võistkond, kuhu kuulusid Meelis Nukki, Janar Kuld ja Henry Erik.

Naistest tulid võitjaks Enge Edovald, Riina Suits, Kärolis Kungla ja Kerda Ledis.

„Nagu alati, olid mängud tasavägised,” tõdes Kerge.

Kokku on suvevolletorniiril kaheksa etappi. Mängud algavad Taeblas kell 18. „Jaanipäeva ajal puhkame,” täpsustas Kerge.

Suvevolle

Suvevolles on süsteem, et mänima minnes pole teada, kellega sel etapil koos mängima hakkad, võistkondade koosseis loositakse vahetult enne etapi algust. Seega on igal etapil võistlemas erinevate koosseisudega võistkonnad.

Tabelisse saavad osalejad punkte vastavalt tiimi saavutatud kohale: esikoht annab 14, teine koht 12, kolmas 10 jne punkti. Mängijate arvestus on kokkuvõttes individuaalne. Mängukohti on üle Eesti, pole vahet, kus mängida, punkte saab ikkagi.

Enn Kerge fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments