Vanalinna kaevamistel tuli välja ainus Haapsalust kadunud tänav

Arheoloog Anton Pärn jäädvustab väljakaevamistel leitut. Arvo Tarmula
Arheoloog Anton Pärn jäädvustab väljakaevamistel leitut. Arvo Tarmula

Haapsalu vanalinnas Rüütli ja Linda tänava ristmiku kõrval tehtavad arheoloogilised kaevamised tõid päevavalgele uhked kivikeldrid ja kinnituse selle kohta, kuidas on ajalooliselt muutunud Haapsalu hoonestus.

Arheoloog Anton Pärn ütles, et saab üha selgemaks, et 15. sajand oli aeg, mil Haapsalu sai endale arvukalt kivist maju ja kinnistus tänavajoon.

Avastusi on ka 13. sajandist, kui Haapsalu rajati. Siis asus väljakaevamiste lähedal Haapsalu üks tuiksooni, piiskopilinnuse juurest sadamakohani viinud Pime tänav, mida pole seni uuritud.

„Põhjus on see, et see on ainuke tänav Haapsalu linnas, mis on tänavapildist kadunud. Me saame seda jälgida ajaloolisel plaanimaterjalil, kuid nüüd on meil taas võimalus uurida tänavakihte ja määrata ära ka selle tänava vanus,” selgitas Pärn „Aktuaalsele kaamerale”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Murat
3 aastat tagasi

Naaberkruntide elanike käest peaks uurima, kas kummitab ka vahest. Seal majades, keldrites kindlalt palju elanikke ajaloo vältel surnud ja mõni ehk ilmutab end.

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Kõrval asetsevatel kruntidel on samasugused keldrid maaall peidus !

Tont
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu toomas

Ainuke võimalus naabritel on kuulutada oma krunt näiteks triibuliste vihmausside looduskaitsealaks,muidu on labidatega tegelased varsti sahvris.

kahtleja
3 aastat tagasi
Reply to  Tont

Politseimaja taga juba kaevatakse.Varsti piiramisrõngas sulgub