0

Ööpäevaga lisandus kümme positiivset koroonatesti

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsisid laborid Eestis 1 027 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 1 protsent ehk kümne inimese testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel lisandus kaheksa positiivset testi tulemust laekus Harju maakonda (neist kuus Tallinnasse), üks Ida-Viru maakonda ning üks Tartu maakonda.

Läänemaale uusi nakatunuid ei lisandunud. Läänemaal on rahvastikuregistri andmete järgi olnud 13 nakatunut. Kõik nad ei ole haiguse ajal Läänemaal viibinud, vaid on olnud teistes maakondades. Läänemaal on kokku testitud 1724 inimest.

Hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 20 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Ööpäeva jooksul uusi surmajuhtumeid ei lisandund, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu.

Haiglast on koju saadetud 342 inimest. Tänase seisuga on tervenenud 1663 inimest. Neist 1288 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (77,5%), 375 inimese puhul (22,5%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ning ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 87 000 esmast testi, nendest 1 890 ehk 2,2 protsenti on olnud viiruse suhtes positiivsed. Esimene SARS-CoV-2 test tehti Eestis 5. veebruaril, kokku on testitud 6,6 protsenti Eesti elanikest. Suurem positiivsete osakaal on olnud Saaremaal (12,5%), Võrumaal (3,3%) ja Pärnumaal (2,6%).

Üle 55 protsendi nakatunutest on naised, enim on koroonaviirusesse nakatunud inimesed vanuses 40-59 eluaastat (38,6%).

Nakkuse leviku alguses olid kõik tuvastatud juhud seotud reisimisega, täna moodustavad sissetoodud COVID-19 juhud 7,5% laboratoorselt kinnitatud juhtude üldarvust. Kõige rohkem juhte on seotud reisimisega Austrias (24,1%) ja Itaalias (17,0%) ja Soomes (16,3%). Viimased sissetoodud juhud on enamuses seotud reisimisega Rootsis ja Soomes.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz