7

Valitsus keelas kõrtsides pärast kella 10 alkoholimüügi

Foto: Arvo Tarmula
Öösel kella 22-10 ei tohi alkoholi müüa ükski asutus. Foto: Arvo Tarmula

Valitsus kinnitas erakorralisel istungil alkoholimüügi öise piirangu üle Eesti, laiendades seda poodidelt kõigile toitlustusasutustele.

Homsest tohib restoranides, kõrtsides, baarides ja teistes toitlustus- ning majutusasutustes alkoholi müüa kella 10-22. Öine alkoholimüük kella 22-10 on eriolukorra lõpuni keelatud.

Alkoholi jaemüügi piirang on vajalik selleks, et välistada alkoholiga liialdamise juhtusid, mis koormavad nii meditsiinisüsteemi kui politseitööd eriolukorra ajal.

Piirangut ei kohaldata rahvusvahelisel reisijateveol lennukite või laevade pardal ning rahvusvahelise lennujaama ja sadama julgestuspiirangu alal asuvates müügikohtades.

Siseminister Mart Helme märkis, et alkoholimüüki ära ei keelata, vaid müügitingimusi ühtlustatakse sarnaselt toidupoodidega. „See tähendab, et näiteks restoranides, kõrtsides, baarides ja teistes toitlustus- ning majutusasutustes ei ole võimalik alates kella kümnest õhtul kuni kella kümneni hommikul alkoholi osta,“ selgitas ta.

Minister tõi välja, et praegu riigis valitseva ohuolukorra tõttu ei tohi inimesed koguneda, mida alkoholimüük avalikes kohtades soosida võib. „Samuti tuleb arvestada, et inimestel ongi praegu senisest rohkem aega üksteise seltsis veeta ja avalikes kohtades koguneda,“ märkis Helme.

„Samas ka avalikes kohtades kogunemised võivad lihtsasti eskaleeruda. See tähendab, et praegu valitsev pingeline aeg võib alkoholikoguste tarvitamist suurendada, mis omakorda võib kasvatada rikkumiste arvu ja seekaudu ka politsei tööd,“ lisas minister.

„Alkohol kahjustab inimeste tervist ja võib liigselt vägijooki tarvitanud inimesed panna käituma selliselt, et nad on ohuks teiste isikute tervisele kui ka nende varale,“ ütles minister. „Loodame, et alkoholist tingitud väljakutsete arv politseile ja kiirabile antud piiranguga langeb või vähemalt püsib stabiilsena. Siis saab rohkem ressurssi suunata koroonaviirusest tingitud olukordade lahendamisele,“ märkis Helme.

Piirang aitab ära hoida võimalikke alkoholi tarbimisega liialdamise juhtusid nagu näiteks tervisekahjude põhjustamist, erinevate süütegude toimepanemist, teistele või riigi varale kahju tekitamist ja joobes juhtimisega seonduvate liiklusõnnetuste toimepanemist.
Piirangut ei kohaldata rahvusvahelisel reisijateveol kasutatavate vee- või õhusõidukite pardal ning rahvusvahelise lennujaama ja sadama julgestuspiirangu alal asuvale müügikohale.

Alkohoolse joogi jaemüügil kehtivate piirangute või keeldude rikkumise eest karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut. Sama teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, karistatakse rahatrahviga kuni 5000 eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Pook
Pook

Ainult lollid joovad kõrtsides kallist kraami.

juss
juss

Miks inimene üldse joob?

Tolmu Ahv
Tolmu Ahv

Neid kuivi ( ja poolkuivi) seadusi on ennegi nähtud. 🤪

janune ostku päeval
janune ostku päeval

Kui ongi varem nähtud, mis siis? Väga mõistlik otsus valitsuselt.

Postimees
Postimees

Super Alko riiulid ootavad oma kall€id sõpru kl. 10-22

Majaomanik
Majaomanik

Mis küll nüüd saab? Kuidas elada,kui öösel Laua Viina ei saa??

Martell & Co
Martell & Co

normaalne majaomanik ei joogi mingit lauaviina.

wpDiscuz