Kallas: Eestis on sisuliselt eriolukord

BNS

Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula
Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Kuigi eriolukorda ei ole välja kuulutatud, on Eestis sisuliselt eriolukord, ütles peaminister Kaja Kallas.

Peaminister Kaja Kallas ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et valitsus on kehtestanud väga karmid piirangud, mis on suuremad kui eelmise aasta kevadel. Kallas märkis, et pärast eelmise aasta kevadet on seadusi muudetud nii, et valitsus saab kehtestada piiranguid ilma eriolukorda välja kuulutama.

„Meil on sisuliselt eriolukord,” ütles Kallas. „Viiruse levik on plahvatuslikult kõrge, seetõtu peame kõik ennast piirama. Märtsikuu tuleb väga raske.”

Kallas toonitas, et piirangud on kehtestatud viiruse leviku piiramiseks ning võimalik on kehtestada veel karmimad piirangud kuni liikumispiiranguteni välja.

Peaministri sõnul on riik suurendanud järelevalvet piirangute täitmise, sealhulgas ka  maskiandmise kohustuse üle. Järelevalvet on kavas veelgi suurendada.

Kallas kinnitas, et kohad, kus piirangutest kinni ei peeta, pannakse kinni ilma igasuguse kompensatsioonita.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
3 aastat tagasi

See eriolukord oleks ammu pidanud olema nagu Lätis. Ja mis kasu on uutest piirangutest,kui paljud vanugi ei täitnud ?? Politsei on nagu jõuluvana -jagab,jagab maske,aga rikkujaid ei trahvi. Varsti hakkab kondoome jagama….🙄

Tohoh
3 aastat tagasi
Reply to  Tont

Lätis elavad kiluvargad. Kas teie tahate, et me kõik oleksime kiluvargad? Mina küll ei taha varas olla!

hmm
3 aastat tagasi

“VIIRUSE LEVIK ON PLAHVATUSLIKULT KÕRGE” , “TÖÖD,LEIBA,VABADUST”, “HURRAA”… aidake palun veel loosungeid välja mõelda, millega paraadile minna

olukord
3 aastat tagasi

meenutab 40-dat aasta tagust stsenaariumi, kus tblade asemel on meil covid, tiblade poolt pukki pandud barbaruse valitsuse asemel praegune revolutsiooniline

see
3 aastat tagasi

rõõmustab teda väga

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Olukord või mitte aga see mis toimub vaktsineerimise ümber näitab meie riigi võimetust .
Kas keegi oskab vastata kellel on õigus-vaktsiine ei jätku peab juurde kiiresti tellima aga tellida ei saa kuna laod on vaktsiini täis ??
Siiani pidasin ennast täiearuliseks aga nüüd neid uudiseid lugedes …. ?

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Ainult poolearuline peab ennast täiearuliseks!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Ja teie peate ennast poolearuliseks? Palju mööda ei panegi

Mõtleja
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Dr Jolleri avalikust vastusest pr peaministrile selgub, et vaktsiinide tarne logistika on nn jumala juhatada jäetud! Töötasu aga võtavad selle töö eest maapealsed asjapulgad!

Valdo
3 aastat tagasi

Jõudu meile.
T. Valdo

Wiki triki
3 aastat tagasi

Täitsa JOKK – OKK (ka jokk või j.o.k.k.) on lühend fraasist “juriidiliselt on kõik korrektne”, mida kasutatakse sellise käitumise, tehingu või otsuse kohta, mis on teostatud küll seaduse n-ö tähe kohaselt ja/või mida võidakse seadustega õigustada, ent mille vastavus õiglusele, kodanike au- või õiglustundele on küsitav.[

2. kodanik
3 aastat tagasi

Kuhu on kadunud dr. Randpere, kes kõike teab ja veidi Rootsi mudelist räägiks?

Jaak
3 aastat tagasi

Valitsus ei julge eriolukorda välja kuulutada, sest siis peab hakkama vastutust kandma. Praegu on džotile visatud turvamehed, teenindajad jt, kel on siiski piiratud õigused korra nõudmisel.

Ainult
3 aastat tagasi

ähvardused…