Urmas Reinsalu: asjakohane on algatada umbusaldusavaldus peaministrile

Lääne Elu

info@le.ee

Erakonna Isamaa esimees Urmas Reinsalu meelest tuleks peaministrile umbusaldust avaldada. Foto: Malle-Liisa Raigla

Eile ei jõudnud valitsus järjekordselt mingile otsusele, et teha õpetajatega kompromiss. Koalitsiooniparteide seisukohad on erinevad ja peaminister takistab otsuste langetamist.

Õpetajad jätkavad streiki. Väiksemad koalitsiooniparteid on võimetud oma seisukohtade eest seisma. Sellises olukorras on asjakohane algatada riigikogus umbusaldusavaldus peaministrile.

Oleme kõigi opositsioonierakondade vahel selle üle konsulteerinud. Isamaa tegi selle ettepaneku juba aasta lõpul, nüüdseks takistab valitsuse juhtimiskriis juba kogu ühiskonna toimimist.

Loodan, et see käik annab julgust ka väiksematel koalitsioonipartneritel seista lahenduse leidmise eest, et järgmisel nädalal saaksid lapsed kooli minna. Kui umbusalduse ettevalmistamine ja hirm, et sellega võivad ühineda väiksemad koalitsioonipartnerid survestab peaministrit lahendust leidma, on see iseenesest positiivne tulemus.

Praegune vastasseis ja selle jätkamine ei vasta kuidagi Eesti ühiskonna huvidele, vaid mõjub lihtsalt kiusuna.

Aeg on see segadus lõpetada moel või teisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
õps
3 kuud tagasi

Isamaa, kesikud – selgrootud limukad, kes lähevad koalitsiooni ka vanakuradi endaga, sest ainus põhimõte mis neil on- s.o. olla pumba juures.

mina
3 kuud tagasi

Ja ärge siis unustage kloun Grünthalit peaministriks panemast.

maakas
3 kuud tagasi
Reply to  mina

Väga hea valik, võrreldes praeguse psühhopaadiga.

käbi
3 kuud tagasi

Praegune vastasseis on mõneti siiski vägagi vajalik ühiskonnale.
Kas õpetajad suudavad käivitada murrangu, et totaalselt rappa vajunud riigi juhtimine tee poole tagasi suunata? Oma soojadest toolidest kinni hoidvad poliitikud valitsuses seda vabatahtlikult ei tee.
Lapsesuu Kaja Kallas ju isegi tunnistas, et vajalikud tööd-reformid on aastakümneid tegemata!!!! (ikka keegi teine oleks neid nagu pidanud tegema, mitte võimul olnud oravad?) Ja “kuidas võimalikult palju raha mõttetute sammaste peale raisata” spetsialist Aaviksoo teadis rääkida, et liiga palju kulutatakse betooni peale. Anekdoot 🙂
Jõudu õpetajatele, seiske enda ja seega ka kogu riigi eest!

Juku
3 kuud tagasi
Reply to  käbi

No mida sa plähmid. Et hariduses on lood halvad, näitab see, et suurema osa taasiseseisvunud Eesti haridusministritest on olnud ebapädevad parteisõdurid Keskerakonnast ja Isamaast. Kõige kauem on ministriametit pidanud aga isamaalane Tõnis Lukas, kes täna mängib süütut lambukest. Seda ametit on ta pidanud peaaegu kaheksa aastat ja pole tal mingeid tööalaseid saavutusi ette näidata. M. Repsil on vähemalt ette näidata oskus üht-teist omastada ja panna ministeerium tööle oma laste hoidjatena. Mis puutub aga Kristiina Kallasesse, siis tema sai Lukase pärandi, mida nüüd peab helpima. See, et Aaviksoo tõi välja ministeeriumi rahapaigutuse betooni, siis teada ka kui palju Haapsalus betooni paika… Loe rohkem »

K.s
3 kuud tagasi

umbusaldus? kajakallas tuleks prse saata…

AVS
3 kuud tagasi
Reply to  K.s

Erakorraliste valimiste lööklause on vist siis nüüdseks unustatud? Isegi Perekond on viimasel ajal sel teemal üsna häbelikult vait jäänud – mis on muidugi mõistetav, isegi sellega ei saadud hakkama.

sünonüüm
3 kuud tagasi
Reply to  K.s

umbusaldus ju seda tgl tähendabki.

õps
3 kuud tagasi
Reply to  sünonüüm

Mis on sinu kommi mõte?

Kallas
3 kuud tagasi
Reply to  K.s

Algkoolis õppiv inimene oskaks peaministri nime õigesti kirjutada.

õps
3 kuud tagasi
Reply to  Kallas

selline ongi tema õige nimi.

enn
3 kuud tagasi

sm. urmas istus ju selle peaministriga koos rõõmsalt valitsuses, mis nüüd on kade pealt vaadata kui uue puudli vastu välja vahetati???

parasiit
3 kuud tagasi

Elagu J.Karilaid, Isamaa uhkus ja südametunnistus!

karl pents
3 kuud tagasi
Reply to  parasiit

Ütleme karilaid, mõtleme Eestimaa, ütleme Eestimaa, mõtleme karilaid!

õps
3 kuud tagasi
Reply to  karl pents

ütleme karilaid, mõtleme – tüüpiline värvi muutev poliitiline kameeleon.

Julius
3 kuud tagasi

Asi on hull. Lapsed ei te enam
kas sellel aastal weel kooli saab

Maali
3 kuud tagasi

Ammu oleks aeg jonnibunn mine.a kihutadA

Nimi (kohustuslik)
3 kuud tagasi

Eks siis võtke juba ükskord, mis leelotate siin?

metsavend
3 kuud tagasi

Tühi poliitiline populism. Kõik teavad tänaseks, et see türann on riigi etteotsa keevitatud ja vaid sõda viib ta sealt minema.