Lääne Elu paberleht laupäeval, 25. jaanuaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu põhikooli ehitus käib kuus päeva nädalas

Haapsalu põhikooli ehitusel mürisevad kraanad ja töötavad mehed praegu kuus päeva nädalas, et hoone õigel ajal valmis saada. Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu ütles, et uue koolihoone ehitustööd püsivad graafikus, Nordlin Ehituse projektijuht Hindrek Roosma lubas, et maja saab valmis õigeks ajaks

Kiipimine aitab lemmikloomal koju jõuda

Vilklas tegutseva Läänemaa loomade varjupaiga juhataja Kaia Maisalu sõnul oleks Haapsalus ja Läänemaal kodutuid loomi palju vähem, kui kohustus oma perelemmik kiipida tugevamalt kuklasse koputaks.

Vormsi Talharpajad hoiavad elus vana pillimängutraditsiooni

Nii nagu 150 aastat tagasi, kõlavad Vormsis taas hiiu kandle ehk talharpa helid. Pilli, mida kunagi mängis iga endast lugu pidav Vormsi mees, õpetatakse nüüd Vormsi koolis ja igal suvel kohtuvad hiiu kandle laagris mängijad lähedalt ja kaugelt.

Just sealtsamast hiiu kandle laagrist on alguse saanud duo Vormsi Talharpajad, kus traditsioonilist Vormsi pilli mängivad ja tutvustavad kaks naist – Yngve Rosenblad ja Marju Tamm.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments