0

Valeväljakutsed viisid taas arestimajja

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Valeväljakutsete eest korra juba arestiga karistatud Kaido Einmannil tuleb taas kaks nädalat arestikambris veeta.

Novembri keskel karistas kohus Einmanni 14 päeva pikkuse arestiga augustis tehtud valeväljakutse eest. Nimelt oli Einmann 9. augustil helistanud häirekeskusse ja teatanud, et teda pussitati. Väljakutse peale sõitis kohale nii politsei kui ka kiirabi, kuid tegelikult mingit pussitamist ei olnud.

Alles oktoobris karistas kohus Kaido Einmanni kahe nädala pikkuse arestiga selle eest, et ta oli suve hakul vähemalt kahel korral politsei ja kiirabi põhjuseta välja kutsunud.

Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanema Indrek Tohtri sõnul on menetlusajad sellised, et ajal, kui Einmann valeväljakutsete eest esimest korda kohtu ees seisis, oli augustikuine valeväljakutse veel uurimisel ja seetõttu tuli mehel kaks korda oma tegude eest vastust kanda.

Tohtri sõnul on valeväljakutseid vähemaks jäänud. „Pärast seda, kui inimene kohtu all käinud, on ta sageli oma käitumist muutnud,” ütles Tohter.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz