Politsei tabas Läänemaal narkojoobes sõidukit juhtinud mehe

Lääne Elu

info@le.ee


Politsei pidas läinud kuu alguses Haapsalus Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 70. kilomeetril kontrolliks kinni sõiduauto BMW. Sõiduki roolis oli 22-aastane mees, kel olid narkojoobe tunnused.

„Juht peab olema sõiduki rooli istudes kaine, pole vahet, kas räägime uimastitest või alkoholist. Joobest tulenev oht on nii juhile kui ka tema kaasliiklejaile sama,“ ütles Haapsalu jaoskonnajuht Andrei Taratuhin. „Nagu alkohol, mõjutavad narkootikumidki juhi kehalisi ja psüühilisi funktsioone ja reaktsioone.“

Politsei keelas 22-aastasel mehel sõidu jätkamise ja võimaliku narkojoobe tuvastamiseks saadeti temalt võetud proovid ekspertiisi. „Ekspertiis kinnitas, et mees oli BMW rooli istudes narkojoobes ja juhtunu suhtes on alustatud kriminaalmenetlust,“ märkis Taratuhin.

Läänemaal on Taratuhini sõnul sel aastal politseitöö käigus tabatud kokku neli narkojoobes sõidukijuhti. „Üks neist juhtumeist leidis aset 14. septembril, mil politsei reageeris teatele, et Keila-Haapsalu maantee 57. kilomeetril sõitis teelt välja sõiduauto Mazda, mille roolis oli 29-aastane alkoholi tarvitanud mees, kel polnud vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisluba,“ kirjeldas jaoskonnajuht.

„Teatele reageerinud politseil oli mehe seisundi põhjal alust arvata, et ta oli enne sõiduki rooli asumist tarvitanud ka narkootilisi aineid ja indikaatorvahendiga läbi viidud kontroll kinnitas seda,“ lisas ta. Kas selle juhtumi suhtes on alustatud kriminaalmenetlust.

Eestis on sel aastal tabatud 218 narkojoobes sõidukijuhti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mida asja
4 aastat tagasi

22 aastane mees!? Neid pole linnas ju ainult üks krt võtaks! Kuidas ma tean tapjast hoiduda, kui ei kirjutata, kes see oli!?

Jube
4 aastat tagasi

Ja kuidas karistati narkojoobes sõidukit?