Läänemaa koolidel oli suur korvpallinädal

Läänemaa ühisgümnaasiumi naiskond. Foto: Leelo Paju
Läänemaa ühisgümnaasiumi naiskond. Foto: Leelo Paju

Käesolev nädal oli Läänemaa koolidele suureks korvpallivõistluste ajaks. Läänemaa koolispordi liidu meistrivõistlustel selgitati parimad koolid nii põhikooli, kui gümnaasiumiastmes.

Kokku käis kahel päeval Haapsalu erinevate spordihoonete korvpalliväljakutel 14 korvpallivõistkonda. Kahe aasta pärast 130 sünnipäeva tähistavat sportmängu mängis Haapsalus kokku 140 spordinoort igast Läänemaa servast.

Esmalt selgitasid Haapsalu Wiedemanni spordihoones parimad gümnaasiumiõpilased. Neidude turniiril võitis esikoha Läänemaa ühisgümnaasiumi I naiskond. Turniiril kõige küpsemat mängu näidanud Leelo Paju juhendatud naiskond mängis koosseisus: Arlethe Annus, Anna-Maria Mustkivi, Madelen Kalvik, Madli Palk, Katarina Sits, Eliis-Maria Koit, Liisi Suitsberg, Aliis Vatku.

Hõbemedalid võitis Läänemaa ühisgümnaasiumi II naiskond (õpetaja Leelo Paju) ja pronksmedalid Noarootsi gümnaasiumi naiskond (õpetaja Kaili Leht).

Neidude turniiri kõige resultatiivseim mängija oli võitjanaiskonna Eliis-Maria Koit.

Noormeeste turniiril läks samuti esikoht Läänemaa ühisgümnaasiumisse. Selle võitis kooli I võistkond.
Meeskonnas mängisid Robin Pae, Mario Konks, Sven Makienko, Gregor Uustalu, Kristofer Kikut, Demis Teral, Markus Mursal, Kristjan Sander Peterson (õpetaja Aavo Tomingas).

Hõbemdealid võitlesid endale Haapsalu kutsehariduskeskuse noormehed (õpetaja Mehis Ehanurm) ja pronksised autasud kuulusid Läänemaa ühisgümnaasiumi II võistkonnale (õpetaja Aavo Tomingas).
Noormeeste turniiri resultatiivseimaks mängijaks osutus Gregor Uustalu.

Haapsalu spordihoones ja U-hallis panid palli mängu aga põhikooliastme tüdrukute ja poiste võistkonnad.

See turniir tõi välja korraliku Läänemaa koolide korvpalli geograafia. Koole oli igast Läänemaa nurgast. Medalite järgi tuldi nii Orult, Ridalast, Noarootsist, kui Martnast. Lisaks Haapsalu põhikooli võistkonnad.
Varahommikul alanud turniiri tempo ja ka mängude tase tõusis iga kohtumisega. Nii tüdrukud, kui poisid panid kõik oskused ja tahte mängu, et oma kodukooli lippu kõrgel hoida. Eriti südantsoojendav oli näha tillukeste maakoolide õpilaste suurt mängurõõmu. Muidugi olid tublid kõikide koolide korvpallurid.

Tütarlaste turniiri avas tõeline thriller. Haapsalu põhikool ja Noarootsi kool pakkusid kaasahaarava etteaste. Punkt-punktis mindi kogu mäng. Mängu saatuse otsustas kümme sekundit ennem lõpusireeni Haapsalu mängija Laura-Meribel Veide, kes ilusa randmeviske keskpositsioonilt korvi saatis. Võit 23:22.
See kõik oli aga alles algus. Oru kool oli küll teiste naiskondade suhtes armutu. Kõik kolm võitu ja paraja ülekaaluga andsid kindla Läänemaa meistritiitli. Avamängus Ridala põhikooli üle viskas näiteks Rebeka Villakov üksi 37 punktist 28. Võitjate treener Renno Silde aga kiitis kogu naiskonda ja tõi esile kogu turniiri jooksul hoopis kiirete tagamängijate panust.

Oru kool: Henrieth Kampmann, Rebeka Villakov, Briti Elise Jäpiselg, Mia Mai Muru, Johanna Loorens, Luise Türnpu, Veronika Laanes, Jane-Anett Riibak, Reelika Ormus (õpetaja Renno Silde). See oli Oru tüdrukutele kolmas järjestikune maakonna meistritiitel.

Kahvatumate medalite pärast pakkusid aga Ridala, Noarootsi ja Haapsalu tütarlapsed väga huvitavaid etteasteid.

Turniir oli nii huvitav, et lõpuks kogusid kõik koolid tabelisse kahe kaotuse kõrvale ühe võidu. „Surnud ring“ ja hõbeda ja pronksi saatsue otsustas korvide suhe.

See oli kõige parem Ridala põhikoolil (õpetaja Pille Raudsepp), neile hõbemedalid. Pronksised autasud said tänu sellele Noarootsi kooli korvpallitüdrukud (õpetaja Kaili Leht). Napilt jäi medalita samuti korraliku turniiri teinud Haapsalu põhikool (õpetja Brit Ojamu).

Sama huvitav oli ka poiste turniir. Igas mängus oli perioode, kus oli intriigi. Oli kohtumisi, kus ühel poolajal domineeris täielikult üks, teisel aga teine võistkond. Medalid selgusid ka viimaste sekundite visetega. Poiste poolt oli näha üsna palju meisterlikku pallikäsitlust, lisaks ka tarka korvpalli. Muidugi lipsas sisse ka liialt tormakust ja ka lohakust, kuid üldiselt oli turniiri meedliv vaadata ja koolipoiste etteasteid jälgida.

Turniiril kujunes mängude järjekord nii, et Haapsalu ja Noarootsi selgitasid kuldmedali saatuse ning Martna ja Oru mäng käis pronksi peale.

Väga huvitav oli Oru ja Martna koolide kohtumine. Eelmistest kohtumistest nagu kogemusi ja oskusi saanud kaks maakooli panid pronksi eest mängu kogu oma oskuste arsenali. Martna läks küll juhtima, kuid Oru tuli järgi läks kiirelt ka juba viie punktiga juhtima. Siis hakkas aga Martna teisel poolajal järgi tulema. Oskuslikult tegutses hea pallikäsitlusega Kristofer Kattel. Mängu lõpuni oli 15 sekundit, kui Martna kaotusseisus viimast rünnakut alustas. Ja siis tuligi Kristoferi tähetund. On ikka äge vaadata küll kui koolidevahelisel võistlustel viimase sekundi kolmesega mängu saatus otsustatakse. Tulemuseks selles mängus 12:10. Seega pronksmedal viiekümne õpilasega Marna kooli (õpetaja Enn Kerge, Treener Kaspar Valper). Napilt neljas Oru kool (õpetaja Renno Silde).

Läänemaa meistriks tuli üsna kindlalt Noarooti kool. Õpetaja Silver Schönbergi juhendatav võistkond mängis ilusat korvpalli. Kuid mäng Haapsalu Põhikooliga oli siiski esikohavääriline. Kõik platsil käinud poisid väärivad tunnustust. Just kaitsemäng oli üsna heal tasemel. Numbriliselt seisis lõpuks tablool Noarootsi edu 15:7.

Noarootsi Kool mängis koosseisus: Reno Põderson, Robin Rajasalu, Rait Mattal, Georg Walter Tammleht, Uko Oliver Eller, Maikel Mustkivi, Marko Riisenberg, Raian Hanni. Õpetaja Silver Schönberg.

Peagi on ees ootamas Läänemaa KSL meistrivõistlused 4-5 ja 6-7.klassidele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Naine
4 aastat tagasi

Väga hästi kirjutatud. Hea lugeda!!