0

Indrek Loorens hakkab juhtima UP Investi lihatööstusi

BNS

Indrek Loorens (paremal) juhib UP Investi lihatööstuseid - Linnamäe lihatööstust ja Liivimaa Lihasaaduste Wabrikut. Arvo Tarmula
Indrek Loorens (paremal) hakkab juhtima UP Investi lihatööstusi – Linnamäe lihatööstust ja Liivimaa Lihasaaduste Wabrikut. Arvo Tarmula

Eesti juhtiv investeerimisfirma UP Invest viib hiljuti omandatud Linnamäe Lihatööstus OÜ ja varem ettevõttele kuulunud Liivimaa Lihasaaduste Wabrik OÜ ühise juhtimise alla.

Lihatööstusi asub juhtima Linnamäe lihatööstuse senine tegevjuht Indrek Loorens. Liivimaa Lihasaaduste Wabriku senine juht Katrin Noorkõiv lahkub ettevõttest.

Loorensi sõnul oli kahe samal turul tegutseva tööstuse koostöö süvendamine igati mõistlik, et senisest veelgi tõhusamalt panustada kvaliteetsete lihatoodete tootmisse ja rõõmustada tarbijaid peagi uuenenud kaubavalikuga.

UP Invest omandas Linnamäe lihatööstuse enamusosaluse septembri alguses ning sama kuu lõpus andis konkurentsiamet tehingule ka heakskiidu. Liivimaa Lihasaaduste Wabrikut omas UP Invest strateegilise investorina juba varem.

Linnamäe lihatööstus on pikkade traditsioonidega ulukilihatoodete valmistaja Eestis, mis alustas tegevust 1987. aasta 1. augustil. Linnamäe lihatööstus on üks esimesi erakapitalil loodud lihatööstusi Eestis. Enamik Linnamäe lihatööstuse toodangust müüakse Eesti turul, samas tegeleb ettevõte ka aktiivselt ekspordiga. Peamisteks välisturgudeks on Soome, Rootsi, Leedu ja Saksamaa.

Liivimaa Lihasaaduste Wabrik kasvas välja 2010. aastal kokku tulnud mittetulundusühingust Liivimaa Lihaveis, mille eesmärk oli arendada aberdiin-anguse ja herefordi tõugu lihaveiste kasvatamist Eestis.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz