Monika Undo: väikese Eesti jaoks ei ole kuldmedaliste liiga palju

Monika Undo. Foto: Arvo Tarmula

Monika Undo. Foto. erakogu

President koos haridusministriga ootab tänavu Kadrioru roosiaeda rohkem kui 600 gümnaasiumi, kutsekooli ja magistriastme lõpetajat, kirjutab Läänemaa ühisgümnaasiumi emakeeleõpetaja Monika Undo.

Sel aastal ei ole aga kõik kuldmedaliga gümnaasiumilõpetajad presidendi vastuvõtule kutsutud. Nimelt saab kutse presidendi vastuvõtule igast Eesti koolist vähemalt üks lõpetaja, kes aga ei pea olema ilmtingimata medalist. Nagu tõdes president Kersti Kaljulaid: „Kõigis Eestimaa nurkades jagub tublisid ja edasipürgivaid noori, kes tunnustamist väärt.”

Selles, et kool saab võimaluse saata vastuvõtule vaid ühe kirka medali saajatest, pole midagi uut. Nii oli aastani 2014. Siis tegi muudatuse president Toomas Hendrik Ilves, kes hakkas vastuvõtule kutsuma kõiki kuldmedaliste. Minu meelest väga hea algatus president Ilvese poolt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments