Tähelepanelik inimene aitas Läänerannas eksinud prantslast

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tähelepanelik inimene aitas teisipäeval Lääneranna vallas eksinud prantslasel leida tagasitee oma kaaslaste juurde, teatas Lääne prefektuur oma Facebookipostituses

Teisipäeva õhtul veidi enne kella 22 teatati politseile, et Lääneranna vallas on kaduma läinud 70aastane Prantsuse kodanikust mees. Häirekeskusesse helistas prantslase naine.

Naise sõnul olid nad päeval läinud neljaliikmelise seltskonnaga linde vaatlema, kuid mõne aja möödudes läinud tema elukaaslane üksi metsa, ega olnud sealt ligi kuue tunni jooksul tagasi tulnud. Seltskond oli meest üheskoos juba mitu tundi tulutult otsinud. Telefoni teel teda kätte ei saanud, sest see oli välja lülitatud.

Kohale sõitnud politseinikud oli alustamas kadunud prantslase otsinguid ja planeerisid juba otsingutegevusi, kui helises naise telefon ja teisel pool toru oli tema elu ja tervise juures mees.

Selgus, et mees oli jõudnud teistest ligi 6 kilomeetri kaugusele. Seal aga märkas teda üks kohalik elanik, kes mehelt ise uurima läks, kas ta võib ehk eksinud olla. Kuna mehe telefon oli aku tühjaks saanud, andis kohalik mehele oma telefoni, et too saaks lähedastele helistada.

Lääne prefektuur tänab tähelepanelikku ja hoolivat kohalikku elanikku, kes julgelt ja otsustavalt abi pakkus.

Politseinikud tuletavad meelde, et metsa minnes tuleb kindlasti kaasa võtta laetud telefon ja kõige parem, kui see näitaks ka GPS-koordinaate ning juhataks inimese vajadusel metsast välja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments