Galerii: Liivi raamatukogu tähistas 100. aastapäeva

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Liivi raamatukogu juhataja Helme Vendel esitles ka raamatukogu 100. aastapäevaks valminud trükist. Foto: Urmas Lauri
Liivi raamatukogu juhataja Helme Vendel esitles ka raamatukogu 100. aastapäevaks valminud trükist. Foto: Urmas Lauri

Täna pidas Liivi raamatukogu oma sajandat sünnipäeva.

Üdruma külaselts kinkis raamatukogu juubelipeoks uude kuube kohendatud vana külajandi. Kolleegid lähematest raamatukogudest ja maakonna keskraamatukogust tõid sünnipäevaks lilli. Kohalik põllumees Einar Pärnpuu kinkis dendroloogiaraamatu. Kiidusõnu lausuti nii raamatukogule kui ka selle hoidjale.

Kullamaa keskkooli direktor Meelis Välis kiitis Vendelit selle eest, et ta on Liivi algkooli maja suurepärases korras hoidnud ning ütles, et see töö ei lõpe enne, kui majas taas kool tegutseb. Et see kunagi juhtub, selles Välis ei kahelnud.

Helve Vendel pidas ettekande raamatukogu ajaloost ning esitles ka aastapäevaks valminud brošüüri, mille ta asndis ka kolleegidele ja paljudele raamatukogu lugejatele.

Esimesed kirjalikud teated raamatukogu kohta Liivil on aastast 1919. Jõgisoo Haridusselts korraldas esimese seltsipeo, kus laulis segakoor ja esitati näidendid „Suured vaimud” ning „Noor noorega ja vana vanaga”, meenutas raamatukoguhoidja Helme Vendel.

2017. aasta Liivi raamatukogu aruandest: teeninduspiirkonnas 268 inimest, lugejaid 86, elanike arv väheneb järjekindlalt. Koolivaheajad on tavapäraselt külastuste rohkemad. Lapsed veedavad aega arvutis, mängitakse lauamänge, olemas video- ja DVD vaatamise võimalus.

2018. aastal: lugejaid 84, laenutusi 2041, raamatukogus ja selle lähiümbruses Wi-Fi leviala, AIP-i tuba sai 2 uut arvutit. Raamatukogu juhataja on endiselt mitme lisaülesandega – 2 ahju kütmine, koristamine, õue korrashoid.

Fotod: Urmas Lauri

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz