Liivi raamatukogu – sama vana kui Eesti riik

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Liivi raamatukogu juhataja Helme Vendel esitles ka raamatukogu 100. aastapäevaks valminud trükist. Foto: Urmas Lauri

On teisipäeva, 14. mai hommikupoolik. Liivi raamatukogu katusel askeldab linavästrik.

Eelmisel õhtul on Eestisse saabunud Prantsuse parempopulistide liider Marine Le Pen. Hommikustes uudistes räägiti, et äärmusparempoolne Varro Vooglaid on hakanud ajakirjanduse survestamiseks allkirju koguma. Rahandusminister Martin Helme on lubanud, et alkohol läheb odavamaks juba poolteise kuu pärast.

Liivil õitseb toomingas ja maja ümber heljub tugev muruniitmise lõhn. Kusagil pole hingelistki. Saja-aastane raamatukogu asub mõisa vanas viinaköögis. Hoone paekiviseinad on rohkem kui meetri paksused. Uks on kutsuvalt lahti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Miks
4 aastat tagasi

Vallavanem Lõhmust pole pildil? 100 ühele mälu ja kultuuriasutusele on ikka väga väärikas sünnipäev. Ilmselt ei paku raamatukogu teemad huvi, seal rahad ei liigu. Parem on pidada KEKILAGA läbirääkimisi ja osta suvalise hinna eest Nõvale sadam, ilma ekspertiisi ja kinnisvara hindamiseta. Argument, et me saame hea hinnaga on tobe ja hea tava rikkumine