Vormsi vahet sõitis mullu 66 000 reisijat

Lääne Elu

info@le.ee

Parvlaev Ormsö Rohukülas. Foto: Urmas Lauri
Parvlaev Ormsö vedas mullu üle mere 66 000 reisijat ja 28 000 sõidukit. Foto: Urmas Lauri

Parvlaevaga Ormsö sõitis mullu Rohuküla-Vormsi liinil 66 000 reisijat, teatas saare ja mandri vahel ühendust pidav Kihnu Veeteed.

Mandri ja väikesaarte vahel opereerival ettevõttel Kihnu Veeteed oli mullu rekordaasta nii reisijate arvu kui ka sõidukite üleveo poolest. „Möödunud aasta numbrid näitavad, et huvi väikesaarte külastamise vastu on aasta-aastalt kasvav trend,“ ütles Kihnu Veeteede juht Andres Laasma.

Kihnu Veeteed teenindas mullu mandri ja saarte vahel 236 000 reisijat. Kõige rohkem, ligi 73 000 reisijat liikus Kihnu-Munalaid liinil, sellele järgnes Vormsi enam kui 66 000 reisijaga.

Ka sõidukeid veeti üle rekordarv ehk  74 000, mis on 2017. aastaga võrreldes 3,5% rohkem. Enim sõidukeid ehk 28 000 liikus Vormsi ning 23 000 Kihnu suunal.

Laasmaa sõnul oli viimase kahe aasta võrdluses oli suurim tõus Tallinn-Aegna liinil (12%) ja Laaksaare – Piirissaare liinil (7%).

„Kui võrrelda külaliste ja kohalike liikumist, siis Kihnu liinil tehti 30% sõitudest kohalike poolt ning Vormsi liinil 26%. Vaatamata väga ilusale ja pikalt kestnud suvele jäi saartele sõitvate külaliste arv aga üsna sarnasele tasemele eelmise aastaga. Saarte külastused sõltuvad väga palju varem planeeritud puhkustest ning ka saarte vastuvõtuvõimest,“ nentis Laasma.

Kihnu Veeteed opereerib praegu liinidel Sviby-Rohuküla, Sõru-Triigi, Kihnu-Pärnu, Kihnu-Munalaid, Manilaid-Munalaid, Ringsu-Munalaid, Ringsu-Pärnu, Ringsu-Roomassaare, Laaksaare-Piirisaar ja Tallinn-Aegna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments