Urmas Sukles kaebas tapmisähvarduse tegija politseisse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Lemmi Kann
Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Lemmi Kann

Haapsalu linnapea palus politseil uurida Lääne Elu veebis kirjutatud anonüümset kommentaari, milles öeldakse, et EKRE valimisvõidu korral lastakse Suklese-sugused maha.

Pühapäeval avaldas Lääne Elu Urmas Suklese videopöördumise, milles ta kutsus üles hääletama riigikogu valimistel Jaanus Karilaiu (Keskerakond) poolt. Mõne aja pärast ilmus sinna kommentaar: „Sukles. Arv3sta sellega et kui EKRE võidab valimised..lastakse teiesugused rotid ilma kohtuta kohapeal maha.”

Sukles hinnangul on tegemist otsese vägivalla õhutamisega ja otsese tapmisähvardusega. Sukles palus politseil välja selgitada, kas kommentaari autor või kommentaari avaldaja on pannud toime isikuvastase süüteo. „Ma loodan, et selgitatakse välja, kes on kommentaari kirjutanud, ja alustatakse vajadusel süüteomenetlust,” lisas ta.

Tapmisähvardust sisaldavat kommentaari ei avastanud Sukles ise, vaid talle anti sellest teada. „Ma arvan, et täitsin oma kodanikukohust sellest politseile teada andes. Mitte et ma oma elu pärast tõsiselt mures oleksin, aga kui sellistele asjadele ei reageerita, siis võib meie väga liberaalses ühiskonnas tekkida karistamatuse tunne,” rääkis Sukles. Ähvardust ennast ta reaalseks ei pea.

Sukles saatis Haapsalu politseijuhile Andrei Taratuhinile juhtunu kohta avalduse koos kuvatõmmisega kommentaarist, mis on nüüdseks veebist eemaldatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
31 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Zanders
5 aastat tagasi

Korras ja tehtud ..
See näitab veelkord…
Ilma kommentaarideta
Kõrgharidust mul pole..

kodanik
5 aastat tagasi

Vaadake rahustuseks Karilaiu klippi

Valdo
5 aastat tagasi

Nüüd jääb küll soovida, et Lääne Elu ei pane kommenteerimis võimalust kinni, sest tuli jääb hõõguma pinna alla. Olen enam kui veendunud, et see kodanik saab karistada, kes selle kommentaari kirjutas.
Isiklikult teeb minule rohkem muret see, et kadedus ja vihkamine on vallutanud Eesti inimeste südamed.
Kõike kaunist Teile ja kallistage üksteist.

Juku
5 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Mina küll ühegi inimese peale kade pole, kes oma tubli ja ausa tööga rikkaks saanud. Aga need kaks tingimust peavad kindlasti täidetud olema.

Zanders
5 aastat tagasi

Sorry..Toomas
Ehk loed minu kommentaari läbi mille pealt kiun lahti läks…ja kuvatõmmis on siin abiks…
Keegi pole hr.Urmas Suklest ähvardanud
Jutt käis rottidest ja seda ülekantud tähenduses
Aga juba on ajakirjanikud teksti moonutanud ja mingi ulme kokku kirjutanud et põnew oleks…

Mia
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Sorry … Loe veelkord ülal olev artikkel koos tõmmisega läbi ja Sa näed ise, et tegemist otsese tapmisähvardusega konkreetse isiku suhtes. Tegemist on kuritegelikkusega, mis vanasti oli kriminaalkorras karistatav.

Kusti
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Mida põed nüüd? Julgesid öelda,julge vastutada. Selge “teiesugused ” on otsese isiku pihta. Sama nagu iga teise artikli all oled kedagi sõimanud. Varsti vaatame su pilti lehest 🙂

Arno
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Mis “ülekantud tähendus” ? Püksid sõeluvad püüli ja nüüd siis “ülekantud tähendus” ja “pahad ajakirjanikud”. Julgus otsas ? Loodan, saad teenitud karistuse.

Toomas Vallimäe
5 aastat tagasi

EKRE Haapsalu osakonna juhina mõistan ähvardaja hukka! EKRE tahab arendada Eesti elu rahumeelselt ja vastavalt seadustele. Haapsalu volikogu liikmena toetan asju, mis meie elu muudab paremaks. Urmas Suklesle soovin rahu ja tänan, et asjale on antud ametlik käik. Tulemust ootan et selgust saada, kes on kuritegeliku avalduse taga.

tomm
5 aastat tagasi

Politseiressursi asjatu raiskamine kaebajale küll au ei tee. Või on tegu labase katsega omale tapmisähvarduse silt valimisteks kaela saada, millega teiste kandidaatide hulgast silma paista? Põhimõttel, et kui sa pole saanud poliitikuna tapmisähvardust, pole sind olemas.

noor penskar
5 aastat tagasi
Reply to  tomm

Kas Gdanskis juhtunu on aktsepteeritav?

tomm
5 aastat tagasi
Reply to  noor penskar

Kus lasteaias sulle õpetati, et reaalseid tapmisi saab ära hoida tühja kõvatavate netikommentaatorite vastu pseudo-võideldes?

majaomanik
5 aastat tagasi
Reply to  tomm

Ära aja jama,kuhu ta kanditeerib?

kena päeva
5 aastat tagasi
Reply to  tomm

Mis au tal siis kadus? Kus on piir politsei kõnetamisel asja eest ja kus asjata? Mis valimised puutuvad hetkel antud isikusse? Püüa natuke selgust saada ja ALLES siis võta kirjutada. Muidu on seis nii, et selline kört-pärtli särk ei tee au sullegi.

Arvan,
5 aastat tagasi
Reply to  tomm

et see käik on reklaami mõttes tehtud. Muidu polegi teine kaua pildile saanud. Sellise jutu peale ei värise isegi haavaleht 🙂

Kübe
5 aastat tagasi

Aga selle asemel, et avaldusi kirjutada ja pseudojamaga tegelda võiks hoopis linna juhtida ja tegeleda sellega mille eest kopikas kukub. Seda tulemust kahjuks näha pole….

Kusti
5 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Küll Kübe ja Pook ka välja selgitatakse. Oletegi liiale oma tatipritsimisega läinud. Ja kui endal häbi pole, mis siis mingit uurimist kardad?

Kübe
5 aastat tagasi
Reply to  Kusti

Siis Kusti liigu mööda tänavaaukude rida ja nende lõpus leiadki meid….või valimisreklaami 😀

Pook
5 aastat tagasi
Reply to  Kusti

Soovitan veel kargud igaksjuhuks kaasa võtta. Murrad veel jalad aukudes ja libedaga ära ja ei jõuagi kohale, et meid näha.

tume Ahto
5 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Selle roti kopikas kukub mujalt …….

Kusti
5 aastat tagasi

Igasugu wannabe kõvad mehed kommenteerimas küll,aga kui lõpuks hagi postkasti jõuab,siis on nutt lahti.

Mina.
5 aastat tagasi

Raudselt mingi ekrest õllesõber tegi omaarust nalja.

K.S.
5 aastat tagasi

Mina lugesin sellest kuulutusest välja, et Sukles peab ennast Rotiks, mis muidugi on õige…Aga minu kui semiootiku arvamus on et rumal on segi ajada tingiv ja käskiv kõneviis, pidasin siiani lugupeetud Rotti ikka haritud Rotiks…

Pook
5 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Ma ei saa ka aru, kuidas saab näriliste mahalaskmine olla kriminaalne.
Ostan poest õhupüssi ja kõmmutan mõned rotid maha ja siis keegi(teadagi) näeb ja kutsub politsei. Kusjuures Kastani tänaval kutsus küll keegi politsei, kui vareseid kõmmutati.