Hardi Rehkalt jätkab Martna osavallakogu juhina

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula volikogu liige Hardi Rehkalt (EKRE). Foto: Urmas Lauri

Martna osavallakogu esimees Hardi Rehkalt valiti ametisse tagasi. Foto: Urmas Lauri

Reedel valis Martna osavallakogu oma esimeheks Hardi Rehkalti, aseesimeheks sai Tanel Tiisler.

Rehkalt sai esimehe valimistel neli poolthäält, tema vastaskandidaadina üles seatud Tanel Tiislerit toetas kaks osavallakogu liiget.

Osavallakogu aseesimehe valimisel kandideeris ainult Tiisler, teda toetasid kõik kuus koosolekul osalenud osavallakogu liiget.

EKRE liige Hardi Rehkalt valiti osavallakogu juhiks ka mullu novembris. Toona edestas ta häältega 4:3 Oliver Tammemäge. Tammemägi valiti aseesimeheks.

“Tammemägi seekord ei kandideerinud,” nentis Rehkalt. “Ta ei seadnud enda kandidatiuuri üles ja keegi teine kah teda ei esitanud.”

Hardi Rehkalt sai kohalikel valimistel 153 häält, ta kuulub ka Lääne-Nigula volikogu EKRE fraktsiooni.

Oliver Tammemägi kandideeris Lääne-Nigula volikogusse sotsiaaldemokraatide seltskonnas. Ta sai 44 häält ja pääses ka volikokku. Volikogus on parteitu Tammemägi sotside fraktsioonis.

Tanel Tiisler kuulub Reformierakonda, valimistel sai ta 12 häält ning volikogusse ei pääsenud.

Lääne-Nigula valla osavallakogud pidid oma tegevuse taas nullist alustama, sest osavallakogude koosseisud kinnitanud valla valimiskomisjonil polnud selleks õigust. Samuti tuleb kõigis osavaldades uuesti valida ka osavallakogu esimees ja aseesimees.

Uuesti startinud Nõva osavallakogu valis 14. septembril toimunud koosolekul oma uueks esimeheks erakonda Isamaa kuuluva Aivar Oruste (kandideeris valimistel Sotsiaaldemokraatliku Edakonna nimekirjas), tema asetäitjaks sai Ülle Heinleht (EKRE).

Kui Lääne-Nigula volikogu mullu novembris osavallakogude põhimääruseid kinnitas, oli neis säte, et osavallakogu koosseisu kinnitab valla valimiskomisjon. Hiljem selgus, et sellega mindi vastuollu seadusega, sest valla valimiskomisjonil selline õigus tegelikult puudus.

Vabariigi valimiskomisjon algatas selle tõttu ainsana Eestis Lääne-Nigula valla suhtes järelvalvemenetluse, milles nõuti seaduse järgimist.

Lääne-Nigula valla koosseisus on neli osavalda: Nõva, Noarootsi, Kullamaa ja Martna osavald.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments