Fotod: Paavst Franciscusest sai Eesti e-resident

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

President Kersti Kaljulaid ja paavst Franciscus. Mattias Tammet/Vabariigi Presidendi Kantselei
President Kersti Kaljulaid andis paavst Franciscusele üle e-residendi digitaalse isikutunnistuse

Paavst Franciscusest sai täna järjekorras 37 647 Eesti e-resident, kui president Kersti Kaljulaid andis paavstile üle e-residendi digitaalse isikutunnistuse.

Eesti on esimene riik maailmas, mis pakub alates 2014. aasta detsembrist riigi poolt väljastatavat digitaalset identiteeti, et inimestel üle ilma oleks võimalik kasutada nii meie e-teenuseid kui turvalist võimalust enda tuvastamiseks. E-residentsuse programm on abiks ka ettevõtjatele, sest annab neile võimaluse kasutada e-teenuste platvormi, mille abil saab asutada ettevõtte interneti teel ja juhtida seda ükskõik, mis maailma nurgast.

Paavst Franciscus on esimene e-residendist riigipea, varasemalt on e-residendiks saanud mitu valitsusjuhti nagu Jaapani peaminister Shinzo Abe, Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja Luksemburgi peaminister Xavier Bettel.

E-residentide kogukond on pidevalt kasvav ja nüüdseks on Eesti e-residente juba 157 riigist. Paavst Franciscus külastab Eestit, Lätit ja Leedut apostelliku visiidi raames, et tähistada kolme riigi 100. aastapäeva.

Fotod: Mattias Tammet/Vabariigi Presidendi Kantselei


Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Soomest
5 aastat tagasi

Siis kui ta saab kätte paari aasta pärast 50 eur’i üllatusarve (millest arvest ei midagi räägitud kui e-kodakondsust taotleti) Eesti piirvalveametilt e-kodakondsuse uuendamise pärast, vist loobub ta e-kodakondsusest nagu mina ja need 20 000 muud kadunud Eesti e-kodanikud. Noh, tõenäoliselt paavstil raha jätkub, aga ikka ei meeldi temalegi see küll.